17 mai 2010

Dumbo aniversează 70 de ani în ediţie HD

La 70 de ani de la „venirea pe lume” a lui „Dumbo”, Disney relansează animaţia clasică într-o primă ediţie high-definition, complet restaurată digital şi însoţită de materiale bonus. Povestea nemuritoare a elefănţelului zburător decolează din seiful Disney pentru o perioadă limitată, fiind disponibilă în format DVD şi, în premieră absolută, şi pe Blu-ray.



Când Barza îi „livrează” doamnei elefant Jumbo un pui cu ditamai urechile, colegii de circ se amuză copios, numindu-l pe micuţ „Dumbo”. Văzând batjocura la care este supus bebeluşul ei, proaspăta mămică se revoltă, iar responsabilii circului, crezând că a înnebunit, o închid în cuşcă. Iar necazurile se ţin lanţ, căci, după ce cauzează, fără voia lui, un accident în arenă, elefănţelul este retrogradat la funcţia de clovn.

Fără mamă şi tachinat în permanenţă de colegii de circ, micul Dumbo se simte ca un măscărici şi devine tot mai complexat şi necăjit că nu poate face nimic în privinţa zestrei sale genetice. Doar prietenul lui cel mai bun, șoricelul Timothy, înţelege că tocmai ceea ce unii consideră defect se poate transforma, cu puţin efort, într-o calitate. Aşa că îi este mereu aproape la greu şi se hotărăşte să-l scape de complexe. Cum? Simplu! Dacă şi-ar pune urechile şi inspiraţia la treabă, cu puţin curaj, se va convinge şi Dumbo însuşi că este special. Şi iată cum, ajutat de o pană magică şi de o galerie de ciori, şoarecele ajunge să-i dea elefănţelului lecţii de zbor. Dumbo îşi ia avânt cu mult curaj şi ajunge să planeze întocmai ca un avion, spre deliciul asistenţei. Astfel, urechile uriaşe care stârneau înainte hohote de râs îi aduc acum ropote de aplauze, făcându-l să se simtă cel mai grozav elefănţel din lume. Doar este primul şi singurul elefant zburător!

Dumbo70_ks_02.jpg”/>

Alături de celelalte animaţii clasice din colecţia Disney, „Dumbo” le oferă o lecţie preţioasă celor mici, învăţându-i că pot fi mereu la înălţime dacă îndrăznesc să dea aripi viselor lor, să aibă curaj şi încredere în propriile forţe. Pelicula a câştigat Oscar-ul pentru cea mai bună coloană sonoră şi premiul Festivalului de la Cannes pentru cel mai bun design de animaţie şi este considerată o animaţie de referinţă în istoria cinematografiei şi „un film pe care nu îl veţi uita niciodată”, după cum a scris The New York Times.

Noua ediţie „Dumbo”, la calitate high-definition, se lansează pe DVD şi Blu-ray, împreună cu scene tăiate, secrete din culisele Disney şi trailere. Include atât versiunea subtitrată, cât şi pe cea dublată în limba română. O producţie Disney distribuită de Audio Visual România.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook