7 mai 2010

Povestea jucăriilor 2

După succesul uriaş de care s-a bucurat primul „Povestea jucăriilor” („Toy Story”), Tom Hanks alias Woody şi Tim Allen alias Buzz Lightyear îşi reiau rolurile jucăuşe în „Povestea jucăriilor 2” („Toy Story 2”), alături de echipa care a creat şi „Finding Nemo”, „Monsters Inc.” şi „Cars”. Astfel, jucăriile revin la viaţă într-o nouă aventură a animaţiei digitale, cu umor, muzică, suspans şi surprize demne de o prietenie adevărată. Animaţia Disney-Pixar, distinsă cu Globul de Aur, a apărut, în premieră, pe DVD și pe Blu-ray.



Ştim deja că jucăriile doar par inerte. Căci, atunci când rămân singure, iese la iveală o lume întreagă de prietenii şi alianţe. De pildă, pe când Andy este plecat în tabără, Woody, jucăria lui preferată, este răpit de un colecţionar de jucării. În vreme ce stă sechestrat, Woody îşi face noi prieteni – ţărăncuţa Jessie, căluţul Bullseye şi Stinky Pete, căutătorul de aur – şi află că a fost cândva vedeta unui program TV foarte popular în rândul copiilor. Reversul celebrităţii este că valorează o avere şi asta îl transformă în “vânat” pentru colecţionari.

Alarmaţi, camarazii lui din cutia cu jucării plănuiesc cum să-l salveze pe Woody înainte ca acesta să ajungă exponat într-un muzeu tocmai în Japonia. Uşor de zis, greu de făcut, căci Buzz, domnul Cartof, Căţelul cu arc, Dinozaurul Rex şi Şunculiţă trebuie să treacă prin multe peripeţii în lumea exterioară până să-şi găsească prietenul. Şi îl găsesc… Numai că, între timp, Woody a aflat păţania ţărăncuţei Jessie, abandonată de stăpâna sa după ce a crescut şi n-a mai avut nevoie de jucării. Şi a înţeles că, pe măsură ce copiii cresc, jucăriile care le-au fost cândva prieteni nedespărţiţi, sunt aruncate cât colo întocmai ca nişte obiecte nefolositoare… Nu mai bine să se bucure de gloria de odinioară ca exponat într-un muzeu?! Eh, acum să vedem cum îl vor convinge vechii săi prieteni să revină în cutia cu jucării a lui Andy…

Cei curioşi să afle cum va continua povestea, pot arunca o privire în „Toy Story 3” prin secvenţele în avanpremieră oferite în exclusivitate pe DVD şi Blu-ray, alături de alte materiale-bonus: comentariu audio, „Misiunea lui Buzz Lightyear”, „Căile către Pixar” – artişti tehnici; Poveşti din studio: „Povestea jucăriilor 2” – „Laboratorul care te privează de somn”, „Pinocchio”, „Filmul dispare”, Zoetrope Pixar, realizarea producţiei, profilul lui John Lasseter (care semnează regia, împreună cu Ash Brannon şi Lee Unkrich), alegerea personajelor, „Cutia cu jucării”, scene tăiate ș.a.

În 2000, animaţia a câştigat un premiu Grammy, un Glob de Aur pentru cel mai bun film la categoria comedie/musical şi o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună melodie originală şi şapte trofee la festivalul de animaţie Annie Awards.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook