14 aprilie 2010

Povestea jucăriilor

Disney şi Audio Visual România ne invită pe toţi, mici şi mari, să-i (re)vedem pe Woody, Buzz, Bo Peep, Rex, Slinky, Mr. Potato Head, Hamm, Lenny, Slinky şi Mr. Spell. Aţi ghicit, este vorba despre „Toy Story” / „Povestea jucăriilor”, prima animaţie realizată integral cu ajutorul tehnologiei computerizate, disponibilă în premieră naţională pe DVD şi Blu-ray.“Toy Story” marchează prima colaborare dintre studiourile Disney şi Pixar şi un punct de referinţă în istoria cinematografică, fiind prima animaţie digitală de lung metraj şi sursă de inspiraţie pentru animaţiile ulterioare. Lansat în 1995, “Toy Story” a fost nominalizat la trei premii Oscar şi două Globuri de Aur, iar lui John Lasseter, regizor şi co-scenarist alături de Pete Docter, i-a fost acordat trofeul Oscar pentru Realizări Deosebite, respectiv crearea şi utilizarea tehnicilor inovatoare care au făcut posibil pionieratul în lumea animaţiei computerizate. În plus, a fost inclus în lista „Celor mai grozave 100 filme americane” a Institutului American de Film.

Credeaţi că jucăriile sunt doar nişte obiecte fără viaţă, care n-au habar de nimic? Ei bine, “Toy Story” ne demonstrează că nu e deloc aşa: jucăriile au personalitate, merg, vorbesc, speră, suferă şi visează, au ambiţii, temeri şi invidii, întocmai ca oamenii. Dar toate acestea se întâmplă numai când nu le vede nimeni. De pildă, când micuţul Andy nu este în camera lui, jucăriile sale trăiesc drame şi dezlănţuie „turniruri” demne de cărţile cu aventuri. Şi iată de ce: Woody (voce Tom Hanks) era preferatul lui Andy. Până când băiatul a primit cadou de ziua lui o nouă jucărie, Buzz Lightyear (voce Tim Allen), şi noul sosit a început să primească mai multă atenţie. Gelos, Woody îşi provoacă rivalul şi, în vâltoarea „duelului”, Buzz cade peste fereastră. Acuzat de celelalte jucării că l-ar fi omorât pe noul camarad, Woody se aventurează în lumea plină de pericole de afară în căutarea lui Buzz. Şi n-are prea mult timp la dispoziţie, căci întreaga familie se pregăteşte de mutare! Va reuşi oare Woody să-l găsească pe Buzz şi să se întoarcă amândoi în camera lui Andy la timp pentru a pleca, împreună cu celelalte jucării, spre noua locuinţă a familiei?

“Filmele ‘Toy Story’ reuşesc să atingă ţeluri pe care şi le-au propus producţii clasice, nemuritoare. Sunt pline de personaje nevinovate, care se confruntă cu un şir nesfârşit de aventuri. Cu toţii cunoaştem oameni ca Woody, Buzz, Bo Peep, Domnul şi Doamna Potato Head şi ne întrebăm oare noi cine am fi… dacă am fi jucarii”, declară Tom Hanks, vocea lui Woody.

Animația durează 81 de minute și se lansează acum în ediție specială pe DVD și Blu-ray atât în versiunea subtitrată, cât și în cea dublată în limba română, împreună cu materiale-bonus în exclusivitate: secvențe în premieră din „Toy Story 3”, comentariul audio al regizorilor, co-scenaristului și producătorilor, “Misiunea lui Buzz Lightyear”, “Căile către Pixar” – artiști, “Povești din studio”, curse cu scutere, “Buzz mai bun decât Manhattan” și “Black Friday: Povestea jucăriilor așa cum nu ai mai văzut-o”, precum și informații despre realizarea producției, design, poveste și multe alte surprize.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook