24 decembrie 2015

Premiile timbrului românesc în anul 2015

Anul 2015 se încheie cu povești filatelice ce îmbogăţesc patrimoniul filatelic național. Ca în fiecare an, la final, sunt alese cele mai frumoase emisiuni din programul editorial aferent anului în curs. Această sarcină revine Comisiei Filatelice Naționale, organism instituit prin Ordinul Ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, independent în raport cu Romfilatelia şi singurul care are atribuţii şi competenţe cu privire la aprobarea planului editorial și a machetelor grafice.

timbre

Numirea membrilor Comisiei Filatelice are la bază criterii ce definesc apartenenţa la domenii strâns legate de tematicile emisiunilor de mărci poştale: arte plastice, arhitectură, istorie, critică de artă, relaţii internaţionale, mediul academic, managementul programelor de editare al emisiunilor de mărci poştale, pasiunea pentru acest domeniu special, al filateliei, acestea reprezentând aspecte edificatoare cu privire la componența și funcționarea acestui organism.

Astfel, în urma voturilor membrilor Comisiei Filatelice Naționale, clasamentul final pentru cele mai frumoase emisiuni ale anului 2015 este următorul:

  • Locul 1 – Europa 2015, Jucării vechi – Povestea jucăriilor tradiționale românești a fost redată cu sprijinul Asociației „Muzeul Jucăriilor” din București, timbrul invitând astfel publicul la o călătorie emoționantă în timp prin lumea copilăriei.
  • Locul 2 – Excelența în comunicare. De la tăblițe la tabletă – Emisiunea filatelică face o incursiune în istoria comunicării, de la celebrele Tăblițe de la Tărtăria, considerate de mulți cercetători ca fiind cele mai vechi artefacte purtătoare de scris în lume, la presa tipografică a lui Johannes Gutenberg și la era digitală, cu noile tehnologii care au asigurat trecerea fluidă de la mediul offline la cel online.
  • Locul 3 – Păsări de baltă – Emisiunea de timbre a continuat tradiția proiectelor filatelice dedicate faunei României, timbrele ilustrând 5 specii de păsări adaptate mediului de viață specific zonelor umede și îndeplinindu-și cu succes rolul educațional și informativ în rândul celor mici, dar și celor mari.

Totodată, Comisia a ales ca în cadrul competiţiilor internaționale de specialitate, România să fie reprezentată de colița emisiunii Păsări de baltă, cu valoarea nominală de 9,10 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook