5 august 2014

România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO

Prin proiectele filatelice pe care le abordează, Romfilatelia contribuie la dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric național, marca poștală fiind un veritabil susținător al valorilor românești transmise de țara noastră comunității internaționale. Proiectul filatelic „România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO” reunește pe timbre semnificații populare și ilustrează valorile perene ale tradiției românești, patrimoniu reprezentativ pentru poporul român și o adevărată imagine a identității neamului nostru.

România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO

Patrimoniul Cultural Imaterial românesc însumează tradiții și expresii orale, ritualuri și evenimente festive, dar și cunoștințe și practici referitoare la natură, la univers și la tehnici legate de meșteșuguri tradiționale.

Patru dintre aceste obiceiuri și manifestări, înscrise în lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, sunt promovate cu mândrie prin prezenta emisiune de mărci poștale:

  • ritualul Călușului, nominalizat și acceptat în noiembrie 2005, care este reprodus pe marca poștală cu valoarea nominală de 6 lei,
  • doina inclusă în octombrie 2009 și transpusă pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei,
  • ceramica tradițională de Horezu inclusă în decembrie 2012 și reprodusă pe marca poștală a coliței dantelate, având valoarea nominală de 9,10 lei,
  • colindatul în ceată bărbătească, inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO în decembrie 2013 și ilustrat pe marca poștală cu valoarea nominală de 9,10 lei.

Cele 4 valori sunt completate de plicul prima zi, emisiunea fiind machetată în coală de 20 de timbre + 1 vinietă, minicoală de 6 timbre și coliță dantelată.

Începând cu ziua de joi, 7 august 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook