23 noiembrie 2022

„România într-o imagine” la Camera Deputaților

Romfilatelia a participat, la Palatul Parlamentului, la evenimentul de marcare a împlinirii 50 de ani de la semnarea de către România a Convenţiei privind protecţia patrimoniului mondial, cultural şi natural cu panouri filatelice reprezentative. O dovadă în plus că ţara îşi transferă mesajele în spaţiul public naţional şi internaţional prin intermediul mărcilor poştale.

Mesajul exponatelor noastre a fost despre bogăţia patrimoniului românesc, despre ceea ce ne reprezintă, despre ceea ce iubim – identitate şi specific naţional. Fapt remarcat, de altfel, şi de către doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, care a amintit despre Viscri şi Bucovina, despre bisericile din Moldova şi din Transilvania, despre patrimoniul intangibil al spaţiului românesc, completând în chip fericit imaginea pe care o arătăm lumii.

Asumându-şi misia de a gestiona o bogăţie uriaşă, de peste 1000 de sit-uri în întreaga lume, prezervând astfel dimensiunea istorică şi identitară a acestora, UNESCO ne oferă astfel şansa unei colaborări internaţionale în efortul comun de a conserva şi promova vasta moştenire culturală a umanităţii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook