13 decembrie 2021

„România durabilă” la Expoziția Mondială Expo Dubai

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează, pe 14 decembrie 2021, la Pavilionul României din cadrul Expoziției Mondiale de la Dubai, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future” („România durabilă”).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 februarie 2018

Brâncuşi: Lecţia despre Infinit

Prin proiectul „Brâncuși: Lecția despre Infinit” (“A Lesson on the Infinite”), ICR New York sărbătorește împlinirea a 142 de ani de la nașterea marelui sculptor român Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița-Peștișani, Gorj – m. 16 martie 1957, Paris), artistul care, prin viziunea sa de maximă originalitate, a revoluționat sculptura secolului XX. 

După evenimentele de succes din ultimii doi ani, ICR New York marchează în 2018, pentru a treia oară consecutiv, aniversarea nașterii lui Brâncuși, de data aceasta printr-un eveniment-duplex, care se desfășoară în două etape, continuând excelenta colaborare, inițiată anul trecut, dintre ICR New York și The Solomon R. Guggenheim Museum din New York, pentru noua prezentare a operelor lui Brâncuși.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 februarie 2018

Brâncuşi – Duchamp – Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin

Institutul Cultural Român organizează luni, 19 februarie 2018, de la ora 18:00, evenimentul „Brâncuși – Duchamp – Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin”, în Sala Mare din Aleea Alexandru nr. 38, București, în cadrul căruia are loc lansarea albumelor „Brancusi et Marthe – ou l’histoire d’amour entre Tantan et Tonton” și „Correspondance Brancusi – Duchamp”, urmată de o dezbatere între Doina Lemny, editoarea volumelor, și Cristian Robert Velescu, istoric de artă. În încheiere, ansamblul Imago Mundi susține concertul Isvor – Brâncuși.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 noiembrie 2017

Proiecţii ale culturii române în cultura europeană

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Institutul Cultural Român, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Facultatea de Litere – Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, organizează la București, între 23-24 noiembrie 2017, un simpozion științific internaţional dedicat relațiilor dintre cultura română și culturile europene cu care aceasta s-a aflat în contact (in)direct și s-a sincronizat de-a lungul timpului. Intervențiile oferă o perspectivă transversală și interdisciplinară asupra a ceea ce numim proiecțiile limbii, literaturii și culturii române în Europa. Simpozionul debutează cu o avanpremieră, pe 22 noiembrie 2017 la MNLR. În cadrul simpozionului „Proiecții ale culturii române în cultura europeană” susțin comunicări reprezentanți de primă mărime ai mediului intelectual și academic românesc și european: istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 aprilie 2017

Brâncuşi: arta de a-şi sculpta propria imagine

În cadrul programului „Întâlnire la muzeu”, publicul este invitat marți, 18 aprilie 2017, ora 18:00, să petreacă o seară în compania unui specialist în opera lui Constantin Brâncuși: Doina Lemny, muzeograf la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Georges Pompidou, Paris. Întalnirea are loc în sala de conferințe, Intrarea A2 din Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 22 iunie 2016

Noaptea de Sânziene la Muzeul Naţional de Artă al României

În fiecare an, la vremea solstiţiului de vară, sărbătorim din vechime venirea Sânzienelor, creaturi fantastice, ursitoare protectoare ale naturii, aducătoare de rod, leac şi dragoste. Anul acesta sărbătoarea stă sub semnul lui Brâncuși. Cu siguranță artistul a cunoscut în satul său gorjean magicul ritual al Sânzienelor, care și-a pus amprenta asupra creațiilor sale de mai târziu.

Pe 23 iunie 2016, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” și Muzeul Național de Artă al României îi invită pe iubitorii de tradiţii şi inedit să petreacă noaptea magică a Sânzienelor în curtea de onoare a MNAR (Calea Victoriei, nr. 49-53). Alături de oaspeţi se află Victor Rebengiuc, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul „Sound” condus de Voicu Popescu şi mulţi alţii.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii