19 septembrie 2016

O hologramă pentru rege

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează miercuri, 21 septembrie 2016, de la ora 19:00, o întâlnire dedicată romanului „O hologramă pentru rege”, o parabolă despre America în economia globală, scrisă cu ritm şi mult umor de Dave Eggers. La întâlnire participă Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural, Ema Stere, jurnalist cultural şi Marius Chivu, critic literar. Discuţia este moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

invitatie_holograma

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 7 august 2012

Opera sfâşietoare a unui geniu năucitor

Opera sfâşietoare a unui geniu năucitorHumanitas Fiction a publicat cartea „Opera sfâşietoare a unui geniu năucitor” de Dave Eggers, roman tradus în douăzeci şi trei de limbi, a cărui valoare este confirmată atât de critici, cât şi de clasamentele de vânzări.

Când părinţii săi mor, la scurtă distanţă unul de celălalt, fiecare din cauza unui alt tip de cancer, Dave se trezeşte peste noapte responsabil de creşterea fratelui său mai mic, Christopher. Mutându-se din suburbiile Chicago-ului în Berkeley, unde locuieşte şi sora sa, Beth, Dave îşi asumă în totalitate rolul de tutore al fratelui său Toph, găsindu-şi treptat diferite slujbe, concurând chiar (fără succes însă) pentru a deveni vedeta unui reality-show difuzat de MTV, „The Real World”. Ulterior (ne aflăm la începutul anilor ’90) înfiinţează o revistă de satiră, Might, dar munca susţinută la aceasta nu-l împiedică să continue să se îngrijească de Toph, participând la toate şedinţele cu părinţii sau la meciurile de fotbal ale acestuia. O carte despre traversarea unei prime tinereţi amare cu umor şi mult curaj, dar şi despre dorinţa unui tânăr de a cuceri lumea, „Opera sfâşietoare a unui geniu năucitor” aminteşte, aşa cum au observat criticii, de ironia lui David Foster Wallace și de oboseala spirituală a lui Bret Easton Ellis.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 martie 2010

Dave Eggers: A fost odată o şcoală

Acceptând TED Prize din 2008, autorul Dave Eggers roagă comunitatea TED să se implice personal şi creativ în şcolile publice locale. Cu o energie fascinantă, el povesteşte cum centrul său de meditaţii 826 Valencia a inspirat alţi oameni din toată lumea să iniţieze cu ajutorul voluntarilor adevărate laboratoare creative pentru scriitori.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii