19 septembrie 2016

O hologramă pentru rege

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează miercuri, 21 septembrie 2016, de la ora 19:00, o întâlnire dedicată romanului „O hologramă pentru rege”, o parabolă despre America în economia globală, scrisă cu ritm şi mult umor de Dave Eggers. La întâlnire participă Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural, Ema Stere, jurnalist cultural şi Marius Chivu, critic literar. Discuţia este moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

invitatie_holograma

Alan Clay este un consultant de 54 de ani care lucrează pe cont propriu, divorţat şi tatăl unei fete, Kit, studentă, căreia trebuie să-i plătească taxele şcolare. Datorită unui proiect grandios, un sistem de teleconferinţe holografic din Oraşul Economic al regelui Abdullah (KAEC), Alan ajunge într-o zonă aridă din Arabia Saudită, unde urmează să se ridice această aşezare spectaculoasă. Regele însă întârzie să apară, iar Alan şi cei trei tineri care fac parte din echipa lui îşi petrec zilele într-un cort alb, lipsiţi câteodată şi de conexiune la Internet. Pe acest fundal, angoasele apar şi, curând, lucrurile iau o întorsătură cu totul neaşteptată. În deşertul în care se ridică feericul oraş totul este un joc al iluziilor, iar Alan trebuie să încerce să nu le rămână captiv.

Michiko Kakutani consemnează în New York Times:

Dave Eggers nu urmăreşte să transforme povestea lui Alan într-o parabolă existenţialistă despre condiţia umană. El reuşeşte însă ceva la fel de percutant: să scrie povestea mustind de umor, dar şi de emoţie, a chinurilor prin care trece un om, oferind totodată şi un stop-cadru luminos al zilelor noastre.

Romanul „O hologramă pentru rege” este bestseller New York Times şi finalist la Naţional Book Award. A fost ecranizat în 2016, în regia lui Tom Tykwer, cu Tom Hanks în rolul principal.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook