5 decembrie 2016

Shylock este numele meu

Miercuri, 7 decembrie 2016, de la ora 19:00, Editura Humanitas Fiction organizează la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în parteneriat cu British Council România, lansarea romanului „Shylock este numele meu„, al celebrului scriitor britanic Howard Jacobson, traducere de Dana Crăciun, publicat în colecţia „Raftul Denisei”, coordonată de Denisa Comănescu. La eveniment vorbeşte domnul Nigel Bellingham, directorul British Council România, Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural, Madeea Axinciuc, director al programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii al Universităţii din Bucureşti şi Andreea Răsuceanu, critic literar. Actriţa Maia Morgenstern citeşte un fragment din carte. Moderatorul serii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

invit_7dec2016

Celebrul neguţător din Veneţia se întoarce în literatură prin intermediul unei abordări contemporane a piesei lui Shakespeare. Shylock e aici un personaj dotat cu o inteligenţă incisivă şi multă pasiune, preocupat de teme legate de identitate, compasiune, dreptate şi răzbunare. În această nouă, provocatoare interpretare, Shylock apare deopotrivă ca personaj de sine stătător, dar şi că proiecţie a conştiinţei lui Strulovitch, un abil negustor de artă. Dialogurile spumoase, de un umor amar dintre cei doi reprezintă motorul ascuns al romanului, mai ales în secvenţele în care dezbat probleme fierbinţi ale contemporaneităţii: ce înseamnă să fii evreu sau să fii numit astfel de ceilalţi, modificarea relaţiilor dintre părinţi şi copii sau cum se manifestă dragostea în interiorul familiei.

Jewish Chronicle consemnează:

În „Shylock este numele meu„, Howard Jacobson îşi dă întreaga măsură a talentului său. El ia temele piesei lui Shakespeare şi le tratează cu umor negru şi multă inteligenţă. Nu există astăzi un scriitor de limba engleză mai amuzant decât el.

Shylock este numele meu„, o reinterpretare briantă a piesei „Neguţătorul din Veneţia”, este cel de-al doilea roman apărut în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare, un remarcabil proiect literar britanic demarat în 2015, la 400 de ani de la moartea marelui Will, preluat de edituri prestigioase din 28 de ţări şi care propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către unii dintre cei mai bine cotaţi scriitori actuali.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook