10 februarie 2016

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin începe pe 11 februarie 2016. Juriului internaţional care decernează trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint este prezidat de către binecunoscuta actriţă Meryl Streep şi îi are în componenţă pe Lars Eidinger (Germania), Nick James (Marea Britanie), Brigitte Lacombe (Franţa), Clive Owen (Marea Britanie), Alba Rohrwacher (Italia), Małgorzata Szumowska (Polonia).

Juriul care acordă premiul pentru cel mai bun film de debut este format din Enrico Lo Verso (Italia), Ursula Meier (Elveţia / Franţa) şi Michel Franco (Mexic). Anul acesta concurează pentru premiul în valoare de 50.000 Euro 18 filme, printre care şi pelicula „Shelley”, în regia lui Ali Abbasi, care o are ca protagonistă pe actriţa română Cosmina Stratan.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2015

Concurenţă strânsă pentru Globul de Aur 2015

Cea de-a 72-a ediţie a Premiilor Globul de Aur a fost gazduită de Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, California pe 11 ianuarie 2015. Tina Fey şi Amy Poehler au fost moderatoarele serii pentru cea de-a treia oară consecutiv. „The Affair”, „Birdman” (2 trofee), „Boyhood” (3 trofee), „Fargo”, „The Theory of Everything” (2 trofee) şi „Transparent” s-au aflat printre filmele şi show-urile de televiziune care au primit mai multe trofee. Premiul pentru întreaga activitate „Cecil B. DeMille” i-a fost decernat actorului George Clooney, care în discursul de mulţumire a spus lumii întregi cât de mult îşi iubeşte soţia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iunie 2014

Legături de sânge

Clive Owen este personajul principal în thriller-ul franco-american „Legături de sânge” („Blood Ties”), regia Guillaume Canet, film care are premiera în România pe 27 iunie 2014.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 martie 2013

Dansatoarea din umbră

Clive Owen, Andrea Riseborough și Gillian Anderson joacă împreună în „Dansatoarea din umbră” („Shadow Dancer”), o coproducţie britanico-irlandeză în regia James Marsh (câştigătorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun documentar cu „Man on Wire”, 2008), inspirată de luptele dintre MI5 (serviciul britanic de informaţii) şi IRA (Armata Republicană Irlandeză), din perioada ‘80-’90. Premiera în România are loc vineri, 15 martie 2013, la Cinema Elvira Popescu. Filmul va rula la Cinema Studio, Elvira Popescu, Cinemacity Cotroceni, Cinemacity Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Movieplex Cinema Plaza și Hollywood Multiplex, din București. Shadow Dancer va intra ulterior la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Țăranului Român şi la Union (București), la Cityplex din Constanţa și din Braşov și la cinema Victoria din Cluj.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2013

Personaje clasice în viziuni noi – cheia pentru Globul de Aur 2013

Tina Fey („30 Rock”) şi Amy Poehler („Parks and Recreation”), ambele nominalizate pentru cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune – comedie/musical, au fost gazdele celei de-a 70-a ediţii a Globurilor de Aur desfăşurate în clădirea Beverly Hilton Hotel din Los Angeles. Vedeta serii a fost filmul „Les Miserables”, care a primit trei trofee: Cea mai bună comedie/musical, Cel mai bun actor de comedie/musical şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar de comedie/musical.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 noiembrie 2012

Hemingway şi Gellhorn

HBO România prezintă în premieră filmul original HBO „Hemingway şi Gellhorn”, duminică, 2 decembrie 2012, de la ora 20:00. Clive Owen, nominalizat la Oscar şi laureat cu Globul de Aur, şi Nicole Kidman, laureată cu Oscar şi de trei ori premiată cu Globul de Aur, joacă rolurile titulare din filmul regizat de Philip Kaufman, pe baza unui scenariu scris de Jerry Stahl şi Barbara Turner.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii