11 ianuarie 2016

Moartea la Deptford

Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi invită pe cei interesaţi joi, 14 ianuarie 2016, ora 19:00, la lansarea romanului „Moartea la Deptford„, o poveste despre viaţa tumultoasă a poetului şi dramaturgului elisabetan Christopher Marlowe, o bijuterie literară semnată de Anthony Burgess, faimosul autor al „Portocalei mecanice”. Vorbesc despre carte George Volceanov, traducătorul romanului, şi criticii literari Bedros Horasangian şi Cosmin Ciotloş, iar actorul István Téglás citeşte câteva fragmente. Gazda întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

invitatie 14ian2016

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 martie 2011

Interviu cu Ted Bacino

Ted Bacino este un reputat regizor de teatru din Palm Springs, California, profesor de artă dramatică şi autor. Ultima sa carte, „The Shakespeare Conspiracy” („Conspiraţia Shakespeare„), este o combinaţie, bazată pe fapte reale, de roman istoric şi intrigă poliţistă, la baza cărora stă presupusa paternitate marloviană a operei lui Shakespeare.

Domnia sa a avut amabilitatea de a ne spune mai multe despre acest volum şi ideile sale în privinţa disputei Shakespeare-Marlowe, într-un interviu exclusiv pentru Citatepedia.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 7 martie 2011

Conspiraţia Shakespeare

Două întrebări i-au obsedat pe mulţi istorici literari de-a lungul secolelor:

  • Cum se face că binecunoscutul spion şi, la vremea respectivă, cel mai popular dramaturg englez, Christopher Marlowe, a fost ucis în împrejurări ciudate şi înmormântat în secret, fără să i se fi scris numele pe piatra funerară, cu doar câteva zile înainte de a fi judecat pentru trădare şi, probabil, condamnat la moarte?
  • Cum se face că William Shakespeare a devenit peste noapte cel mai mare dramaturg britanic, în locul lui Marlowe, de vreme ce Shakespeare nu scrisese nimic până atunci, fiind cel mult un actor necunoscut? Istoricii consemnează că acesta era mai cunoscut în epocă „pentru că avea grijă de caii aristocraţilor cât timp aceştia erau la spectacol.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii