7 martie 2011

Conspiraţia Shakespeare

Două întrebări i-au obsedat pe mulţi istorici literari de-a lungul secolelor:

  • Cum se face că binecunoscutul spion şi, la vremea respectivă, cel mai popular dramaturg englez, Christopher Marlowe, a fost ucis în împrejurări ciudate şi înmormântat în secret, fără să i se fi scris numele pe piatra funerară, cu doar câteva zile înainte de a fi judecat pentru trădare şi, probabil, condamnat la moarte?
  • Cum se face că William Shakespeare a devenit peste noapte cel mai mare dramaturg britanic, în locul lui Marlowe, de vreme ce Shakespeare nu scrisese nimic până atunci, fiind cel mult un actor necunoscut? Istoricii consemnează că acesta era mai cunoscut în epocă „pentru că avea grijă de caii aristocraţilor cât timp aceştia erau la spectacol.”


„The Shakespeare Conspiracy” („Conspiraţia Shakespeare”) este un roman istoric care alternează planurile acestor două mistere şi apoi aranjează fragmentele astfel încât să înfăţişeze singura soluţie posibilă. Volumul, o trecere rapidă în revistă a perioadei elisabetane din secolul XVI, este un roman poliţist alert, plin de umor, intrigi interesante, crime şi iubiri interzise. Chiar dacă fiecare detaliu al cărţii se bazează pe fapte şi documente reale, ea insuflă viaţă personajelor prinse în mijlocul conspiraţiei.

Romanul îl arată pe adevăratul Shakespeare, amantele, scandalurile lui erotice şi, concomitent, descoperă lumea lui Marlowe, învârtindu-se prin societatea homosexualilor, aidoma multor regi din Anglia acelor vremuri.

Cartea va sta la baza unui film produs de Motion Picture Hall of Fame Corporation, data lansării acestuia nefiind însă cunoscută.

Autorul, Ted Bacino, a fost profesor şi jurnalist, iar în prezent viaţa lui se împarte între Italia, Franţa şi Palm Springs, California. A absolvit Northern Illinois University şi Harvard Kennedy School. Ted Bacino este regizor de teatru muzical de aproape cincizeci de ani şi realizările sale în domeniu au fost răsplătite în 2005 cu o stea pe Palm Springs Walk of Fame. Declară, într-un interviu cu Gloria Greer, că problema autenticităţii operelor lui Shakespeare îl preocupă de pe vremea facultăţii, în urmă cu cinci decenii. Parte din cercetările sale se concretizează în cele două anexe ale romanului, care corelează întâmplările din carte cu realităţile istorice – în această primă ficţiune a sa, Ted Bacino nu se desparte întru totul de scrierea academică.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.shakespeareconspiracy.com.

Articol scris de Bogdan Prundeanu (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "Conspiraţia Shakespeare"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook