20 februarie 2017
Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul Ursul de Argint pentru „Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului. Aflată în competiţie directă cu toţi monteurii, directorii de imagine, scenografii şi designerii de costume din concurs, Dana Bunescu a primit Ursul de Argint de la preşedintele juriului Paul Verhoeven, care în discursul său a ţinut să sublinieze structura inovativă a filmului „Ana, mon amour”.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cinema, Ştiri
20 decembrie 2016
Cel mai aşteptat film românesc al anului 2017, „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie 2017) şi poate fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie 2017, la scurt timp după premiera internaţională.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cinema, Ştiri
5 mai 2010
Joi, 6 mai 2010, de la ora 18:00, Humanitas Fiction organizează în „Mansarda cu vedere spre carte Humanitas” de la Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona nr. 13-15, Bucureşti) lansarea romanului „Mesagerii ploii” de Ismail Kadare, apărut în colecţia Raftul Denisei, în traducerea lui Marius Dobrescu. Vor vorbi Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction, Marius Dobrescu, Cezar Paul-Badescu, Luan Topciu şi Vlad Zografi.
Tradus în zeci de limbi, Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. De mai multe ori nominalizat la Premiul Nobel, deţinător a numeroase premii şi distincţii literare, Ismail Kadare este recompensat în 2005 cu prestigiosul Internaţional Man Booker Prize.
Apărut în 1970 într-o versiune cenzurată, romanul „Mesagerii ploii” vede lumina tiparului în variantă definitivă în 1994.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Alexandru Uvra in Cărţi, Ştiri
27 octombrie 2009
Editura Humanitas Fiction lansează în prezenţa autorului, miercuri, 28 octombrie 2009, ora 18:30, la Cărtureşti (str. Arthur Verona nr. 13, în Ceainărie), romanul „Ravensbruck” de Steve Sem-Sandberg, în traducerea Lilianei Donose Samuelsson. Vor vorbi Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Excelenţa Sa Domnul Mats Aberg, Steve Sem-Sandberg, Sabina Fati, Cezar Paul-Bădescu, Marius Chivu şi Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction.
„Ravensbruck” de Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului „Marin Sorescu„, acordat de Institutul Cultural Român din Stockholm în 2007. Romanul a mai fost nominalizat la Premiul „August” în 2003 şi la Premiul pentru Literatură al Consiliului Nordic, în 2004.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Alexandru Uvra in Cărţi, Ştiri
15 ianuarie 2008
Acum câţiva ani, în timpul unor cursuri universitare pe care le urmam, s-a desfăşurat, pe parcursul câtorva seminarii, o foarte interesantă discuţie despre ceea ce s-a numit „Cazul Eminescu”. Era vorba despre numărul 265 al revistei „Dilema” (27 februarie – 5 martie 1998), în care se publicaseră câteva articole despre marele scriitor, ce stârniseră o teribilă agitaţie în lumea literară românească. Ideile pe care le susţineau autorii articolelor erau într-o extremă neconcordanţă cu ceea ce învăţasem „la şcoală” despre poetul-nepereche şi trebuie să recunosc faptul că am reacţionat, la o primă lectură, destul de rezervat. Ulterior, recitind şi discutând atent argumentele, am reusit să înţeleg motivele pentru care, oameni de litere mai mult sau mai puţin cunoscuţi au ales să-şi lege numele de un astfel de act „defăimător”. O să încep prin a prezenta câteva concluzii (paradoxal aşezate la început, dar îmi par necesare), cel puţin aşa cum am reuşit eu să mi le lămuresc atunci; urmează apoi pasaje din „infamul docoment”, pe care le-am găsit grăitoare pentru subiectul în cauză.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Iulia Muşat in Critică literară