20 mai 2015

Descărcată de pe Citatepedia.ro, o piesă de Valeriu Butulescu la Festivalul Comediei Româneşti

În perioada 23-31 mai 2015 se va desfăşura la Bucureşti a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2015, cea mai importantă confruntarea a teatrului comic din ţara noastră. Preselecţia a fost una extrem de exigentă. Participă trupe puternice: Teatrul de Comedie Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Metropolis Bucureşti, Teatrul „Odeon” Bucureşti, Teatrul „Ion Creangă” Bucureşti, Teatrul „Excelsior” Bucureşti, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Teatrul Naţional Cluj–Napoca etc.

Repertoriul este de asemenea impresionant. Sunt interpretate, printre altele, piese de I.L. Caragiale, Ion Creangă, Tudor Muşatescu, Mircea Eliade, Mihail Sebastian, Matei Vişniec.

Spectacolele poartă semnătura unora dintre cei mai mari regizori ai momentului: Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Mănuţiu, Alexandru Tocilescu, Ion Caramitru.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 7 voturi
Încarc...
 4 iunie 2013

Alte premii pentru „Veşnicie provizorie” de Valeriu Butulescu

Fără îndoială, „Veşnicie provizorie (Hoţul cinstit)”, comedia de debut a lui Valeriu Butulescu, este cea mai jucată, dar şi cea mai premiată piesă a acestui dramaturg.
Piesa a avut premiera absolută la Petroşani, în urmă cu douăzeci de ani, regia fiind realizată de Rodica Băiţan, cu regretatul actor Mihai Clita în rolul principal. Spectacolul a plăcut, fiind prezentat pe mai multe scene din ţară, inclusiv la Teatrul Naţional Bucureşti.

Un spectacol burlesc, pe baza acestui text, a fost montat, tot la Petroşani, de Horaţiu Ioan Apan, în anul 2004, având în actriţa Mirela Cioabă un interpret de excepţie.
Tot în 2004, piesa este prezentată pe scena Teatrului Naţional „V. Alecsandri” din Republica Moldova, în regia lui Anatol Pânzaru, artist al poporului. Spectacolul este selectat pentru Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara. Pentru acest spectacol, Valeriu Butulescu primeşte, în cadrul Festivalului, Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru creaţie dramaturgică originală.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii