2 aprilie 2014

Austerloo – la Roma

La inițiativa Institutului Suedez de Studii Clasice din Roma în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Stockholm și Accademia di Romania in Roma, pe 7 aprilie 2014, de la ora 18:00, în Sala de Conferinţe de la Accademia di Romania in Roma (Piazza Josè de San Martin, No.1), are loc o serată literară dedicată poetei Daniela Crăsnaru prin prezentarea volumului de poezii „Austerloo” publicat la Editura Ellerströms.

Evenimentul se desfăşoară în prezenţa Ambasadorilor Suediei şi României la Roma S.E. Ruth Jacoby, S.E. Dana-Manuela Constantinescu şi preşedintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu. Iau cuvântul S.E. Dana-Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Italia, S.E. Ruth Jacoby, Ambasadorul Suediei în Italia, Lilian Zamfiroiu, Preşedintele Institutului Cultural Român din Bucureşti, Dan Shafran, Directorul Institutului Cultural Român de la Stockholm, Angela Tarantino, Universitatea Sapienza, Roma.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 ianuarie 2014

Ziua Culturii Române la Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm marchează Ziua Culturii Naţionale printr-un program avându-le în prim-plan pe scriitoarea Gabriela Melinescu şi pe naista Dana Dragomir, două personalităţi remarcabile ale culturii române stabilite în Suedia. Evenimentul are loc pe 15 ianuarie 2014, de la ora 18:30, la sediul institutului.

În prima parte a serii vor fi prezentate cele mai recente volume de poezie românească aparute în limba suedeză: „Floarea de menghină” de Svetlana Cârstean (Ramus 2013, trad. de Athena Farrokhzad), „Austerloo” de Daniela Crăsnaru (Ellerströms 2013, trad. de Dan Shafran), „Pe spatele peștișorului de aur” de Gabriela Melinescu (Ellerströms 2013, trad. de Inger Johansson) şi „Cerul din burtă” de Ioana Nicolaie (10TAL 2013, trad. de Inger Johansson). Pe lângă Gabriela Melinescu, vor mai participa editorul Jonas Ellerström şi traducătorii Inger Johansson şi Dan Shafran, cel din urmă fiind şi Directorul ICR Stockholm. În cea de-a doua parte a programului, Dana Dragomir va interpreta la nai muzică de inspiraţie folclorică.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 august 2013

Record de cărţi traduse din română în suedeză

În data de 15 august 2013, conducerea Târgului de Carte Bok& Bibliotek de la Göteborg, la care anul acesta România este țară invitată de onoare, a emis un comunicat de presă, având ca subiect numărul mare de cărți traduse din română în suedeză în 2013, în care se arată:

Târgul de Carte de la Göteborg, 26-29 septembrie, are anul acesta în centru literatura română. Inițiativa este susținută de un număr record de traduceri în limba suedeză: unsprezece titluri aparținând unor genuri diferite. Nouă dintre autorii cărților traduse participă la târg, fie în programul de seminarii, fie în programele de la standul României.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii