Arhiva pentru octombrie 22nd, 2018

 22 octombrie 2018

294.000 de citate în română

Am trecut de jumătatea toamnei, iar recolta la Citatepedia se arată bogată. Chiar spectaculoasă. Dar despre asta, când vom face totalurile.

Deocamdată, să spunem că secţiunea Poezii a depăşit 40.000 de înregistrări. Există o tendinţă la ora actuală ca mulţi poeţi să scrie pe Facebook. Din perspectiva feedbackului obţinut, este normal. Acolo sunt multe reacţii şi, chiar dacă adesea exagerat de bune (pentru că majoritatea publicului este din prieteni şi admiratori), este motivant să le vezi. Numai că reţelele sociale sunt despre prezent şi trecutul apropiat. Este dificil să găseşti ceva postat cu ani în urmă. Citatepedia are însă o organizare mult mai bună a informaţiei şi ne bucurăm că poate fi un mare depozitar cultural, pentru atât de mulţi autori.

Rămâneţi pe fază, urmează veşti bune!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

Asociaţia MAIE îşi înviorează identitatea

Asociația MAIE își schimbă denumirea asociației, identitatea vizuală, website-ul și prezența în social media. Primul pas către o nouă identitate a însemnat condensarea numelui Asociației (Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană) în acronimul acestuia – simplu, scurt și memorabil (MAIE). Eugen Erhan, designer grafic, specialist în idenitate de brand, a realizat conceptul noii imagini a Asociației care s-a conturat în jurul ideii de dezvoltare armonioasă, pornind de la litera M (mișcare) care devine un simbol geometric pentru: creștere, ritmicitate, aliniere.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Not a Damn Thing Changed

Videoclipul cântecului lui Lukas Graham

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Steven Pinker: Devine lumea mai bună sau mai rea? O privire asupra statisticilor

A fost 2017 chiar „cel mai rău an posibil”, așa cum ne fac unii să credem? În analiza lui asupra datelor recente cu privire la omucidere, război, sărăcie, poluare și multe altele, psihologul Steven Pinker descoperă că o ducem mai bine decât acum 30 de ani în oricare aspect. Dar progresul nu este inevitabil și nu înseamnă că totul devine mai bun pentru toată lumea, tot timpul, spune Pinker. În schimb, progresul este o rezolvare a problemelor, iar noi ar trebui să privim lucruri precum schimbarea climatică și războiul nuclear ca pe niște probleme ce trebuie rezolvate, nu precum o apocalipsă în așteptare. „Nu vom avea niciodată o lume perfectă și ar fi periculos să căutăm una”, spune acesta. „Dar nu există nicio limită pentru îmbunătățirile pe care le putem obține dacă vom continua să aplicăm cunoștințele pentru a spori prosperitatea umană.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 22 octombrie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii