Arhiva pentru aprilie 18th, 2018

 18 aprilie 2018

Invenit/sculpsit. Gravura italiană din secolele XV-XVI

Muzeul Național de Artă al României anunță deschiderea expoziției „Invenit/sculpsit. Gravura italiană din secolele XV-XVI” miercuri 18 aprilie 2018. Printre autorii celor 44 de stampe expuse se numără artiști faimoși, precum Andrea Mantegna, Marcantonio Raimondi, Giorgio Ghisi, Agostino Veneziano sau Lodovico Carracci. Majoritatea gravurilor expuse provin din colecția Dr. Ion Cantacuzino, donată inițial Muzeului Toma Stelian și transferată ulterior Muzeului de Artă. Expoziția este curatoriată de Cosmin Ungureanu și Dana Crișan.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Festivalul internațional de film „goEast”

Între 18 și 24 aprilie 2018 are loc Festivalul Filmul Central-Est European „goEast” de la Wiesbaden (Germania), care prezintă peste 100 de filme din 35 de țări diferite, dintre care 8 premiere mondiale, o premieră internațională, una europeană și 20 germane. Institutul Cultural Român din Berlin se află la cel de-al zecelea an de parteneriat cu Festivalul de Film „goEast”, în cadrul căruia a susținut prezența la festival a unor nume importante din cinematografia românească.

Competiția oficială a festivalului din 2018 include pelicula românească „Ţara moartă” („The Dead Nation”), în regia lui de Radu Jude, un documentar – eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40. Coloana sonoră a acestuia este compusă din capturi audio din cântecele patrotice ale vremii, înregistrări radiofonice, dar şi din texte preluate din jurnalului scriitorului şi medicului de origine evreiască Emil Dorian.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Străino

Videoclipul cântecului interpretat de Alex Velea

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sam Harris: Putem crea Inteligență Artificială fără să o scăpăm de sub control?

Vă e teamă de Inteligența Artificială? Ar trebui, spune cercetătorul în neuroștiințe și filosoful Sam Harris – nu doar teoretic. Vom construi mașinării supraumane, spune Harris, dar încă nu am realizat problemele asociate cu crearea unui obiect care ne-ar trata așa cum tratăm noi furnicile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 18 aprilie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii