Arhiva pentru martie 5th, 2018

 5 martie 2018

Feminismul a dominat Premiile Oscar 2018

Cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar a fost găzduită cu întârziere, în luna martie, pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de iarnă. Comedianul Jimmy Kimmel a găzduit a doua oară consecutiv premiile, fiind prima persoană care face acest lucru de la Billy Crystal (în 1997 și 1998).

„The Shape of Water” a câștigat patru premii din 13 nominalizări, inclusiv Cel mai bun film și Cel mai bun regizor pentru Guillermo del Toro. „Dunkirk” a câștigat trei premii; „Blade Runner 2049”, „Coco”, „Darkest Hour” și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” au primit câte două premii fiecare.

Frances McDormand a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” și a insistat ca fiecare femeie nominalizată să o susțină de-a lungul serii în care s-au făcut declarații despre incluziune, prin care actorii cer la semnarea contractelor ca 50% din echipă și distribuție să fie diversă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Viforul

Drama istorică „Viforul” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marius Manole în rolul lui Ştefăniţă Vodă are premiera în zilele de 6 şi 13 martie 2018, de la ora 19:00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti. În distribuţia spectacolului, alături de Marius Manole, alte nume cunoscute ale trupei TNB, precum și mai tineri colegi. Ana Ciontea, Afrodita Androne, Ilona Brezoianu, Alexandra Sălceanu, Rodica Ionescu, Dorin Andone, Dragoș Ionescu, Marius Rizea, Alexandru Voicu, Emilian Mârnea, Mihai Calotă, Eduard Adam, George Piștereanu, Ionuț Toader, Mihai Munteniță așteaptă publicul la premieră. Coregrafia este condusă de Florin Fieroiu. 



Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Casa de la Marginea Nopţii

Editura Humanitas Fiction așteaptă pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 7 martie 2018, de la ora 19:00, la lansarea romanului „Casa de la Marginea Nopţii” de Catherine Banner, bestseller internațional tradus în peste douăzeci de limbi, desemnat drept „una dintre cele mai bune cărți ale anului 2016“ de publicații prestigioase din Marea Britanie, Canada și SUA. Scriitoarea britanică Catherine Banner participă prin Skype la acest eveniment. Cartea este prezentată de Ana Barton, scriitoare, Cristina Stănciulescu, jurnalistă și Laura Câlțea, blogger cultural, iar moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara se încheie cu un microrecital de canțonete al studenților Dragan Najdoski (Macedonia), Cristina Fieraru, Cătălina Marina Barbu, Octavian Ene și Do Vu Lan Nhung (Vietnam) de la Universitatea Națională de Muzică București (prin amabilitatea prof. dr. Oana Sălișteanu).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Burn so Bright

Cântecul interpretat de Bella Thorne pe coloana sonoră a filmului „Midnight Sun”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Anna Rosling Rönnlund: Vedeți cum trăiește restul lumii, în funcție de venit

Cum arată atunci când cineva din Suedia se spală pe dinți sau când cineva din Rwanda își face patul? Anna Rosling Rönnlund vrea ca toți să aflăm aceste lucruri, așa că a trimis fotografi în 264 de case din 50 de țări (un număr în creștere), ca să documenteze plitele, paturile, toaletele, jucăriile și alte lucruri din gospodărie, pentru fiecare nivel de venit din lume. Vedeți cum trăiesc familiile din Letonia, Burkina Faso sau Peru, pe măsură ce Rosling Rönnlund explică puterea vizualizării datelor pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine lumea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 martie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii