20 februarie 2017

Ana, mon amour – Ursul de Argint la Berlin

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul Ursul de Argint pentru „Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului. Aflată în competiţie directă cu toţi monteurii, directorii de imagine, scenografii şi designerii de costume din concurs, Dana Bunescu a primit Ursul de Argint de la preşedintele juriului Paul Verhoeven, care în discursul său a ţinut să sublinieze structura inovativă a filmului „Ana, mon amour”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 26 mai 2015

Gala premiilor UNITER 2015

Pe 25 mai 2015, în gala desfăşurată la Teatrul Național din București, s-au decernat Premiile UNITER. Ca de obicei, festivitatea a fost condusă de Ion Caramitru, președintele Uniunii Teatrale din România.

Pentru a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu. Juriul final, care a decis câştigătorii, a fost format din scenografa Ştefania Cenean, criticul literar Dan C. Mihăilescu, actriţa Valeria Seciu, criticul de teatru Oana Stoica şi regizorul Alexa Visarion.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 martie 2014

Premiile Gopo 2014

În seara zilei de luni, 24 martie 2014, la Opera Națională București, cea de-a opta ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele în prezența a peste 800 de invitați și jurnaliști acreditați. Găzduită de Amalia Enache și Radu Iacoban, gala a avut mult umor, momente inedite, dar și multă emoție. Telespectatorii au putut urmări ceremonia în direct și în exclusivitate pe TV pe ProCinema.

Regizorii Igor Cobileanski, Dan Chișu, Nae Caranfil, Marian Crișan și Iulia Rugină (nominalizată la categoria Cel mai bun debut), actrițele Ela Ionescu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar), Luminița Gheorghiu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Diana Cavallioti și Ioana Flora (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), actorii Tudor Aaron Istodor, Paul Ipate, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal), membrii trupei Grimus sau creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt doar câţiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, ale căror gazde au fost Amalia Enache și Cabral.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 februarie 2013

România la cea de-a 63-a ediţie a Berlinalei

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 7 februarie 2013 încă unei ediţii. În ultimii anii, filmul românesc s-a aflat la loc de cinste în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, iar Institutul Cultural Român din Berlin a susținut și organizat prezența echipelor de film, organizarea standului românesc și a participat la editarea catalogului anual de filme românești prezentat la European Film Market din cadrul Berlinalei.

În cadrul celei de-a 63-a ediţii a Berlinalei concurează pentru Ursul de Aur și pelicula românească „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer. Filmul vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Protagonişti sunt Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache. Din distribuţia filmului mai fac parte Nataşa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu, cunoscutul romancier, scenarist („Marfa și banii“, „Moartea domnului Lăzărescu“) și regizor român („Felicia, înainte de toate“) și de Călin Peter Netzer.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 decembrie 2011

Festivalul de Film Românesc de la New York 2011

Peste 2700 de spectatori au umplut sălile Film Society of Lincoln Center (FSLC) în săptămâna de proiecţii şi evenimente speciale ale celei de-a şasea ediţii a Festivalului de Film Românesc de la New York, organizat de Institutul Cultural Român din New York sub genericul „Beyond” şi dedicat criticului de film Alex. Leo Şerban. Găzduit pentru prima dată de prestigiosul Lincoln Center, inima culturală a New York-ului, cel mai amplu şi durabil eveniment dedicat cinematografiei româneşti peste hotare a confirmat creşterea constantă înregistrată de primele cinci ediţii în rândul publicului şi industriei de film din metropola americană.

Boardul Festivalului de Film Românesc de la New York: Oana Radu, Director Adjunct ICR New York; Corina Şuteu, Director ICR New York şi Preşedintele boardului; Scott Foundas, Director Asociat de Programe, Film Society of Lincoln Centerl; Mihai Chiriliov, Director Artistic al festivalului (fotografie realizată de David Godlis)

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 noiembrie 2011

Lautrec la bordel

La implinirea celor 4 ani de activitate, Teatrul Metropolis invită publicul la o premieră inedită, care are loc joi, 10 noiembrie 2011, de la ora 19:00: spectacolul de cabaret „Lautrec la bordel” de Mario Moretti, care aduce în prim plan viaţa boemă a Parisului de acum două secole.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii