20 octombrie 2022

„Creatorul de teatru” – premieră la TNB

În zilele de 21 şi 25 octombrie 2022, de la ora 20:00, în arena (!) Sălii Studio a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, are loc premiera spectacolului „Creatorul de teatru”, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi austrieci contemporani, Thomas Bernhard, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș în rolul titular.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 octombrie 2021

Kiritza sau jocul de-a…

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă primele reprezentaţii cu noua premieră „Kiritza sau jocul de-a…”, miercuri 13 (avanpremieră) şi joi 14 octombrie 2021 (premiera oficială), de la ora 20:00, la Sala Studio. Alături de soprana Oana Berbec din distribuți fac parte o mulţime de actori îndrăgiţi din trupa TNB: Ileana Olteanu, Lari Giorgescu, Costina Cheyrouze, Fulvia Folosea, Aylin Cadîr, Crina Semciuc, Victoria Dicu, Eduard Adam, Ciprian Nicula, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Mihai Munteniţă, Ionuţ Toader, Emilian Mârnea, Axel Moustache, Petre Ancuţa. „Kiritza sau jocul de-a…” este o reverență de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.

Cum altfel putea fi celebrat „veselul Alecsandri”, acum la 200 de ani de la nașterea sa, dacă nu cu o montare despre faimoasa coană Chirița, personajul care i-a încununat de succes cariera îndelungată de dramaturg?

Artist de primă mărime, talent plurivalent, maestrul Gigi Căciuleanu revine pe scena TNB cu o provocare în ritmuri dans-teatrale. O Kiritză a tuturor Chiriţelor lui Alecsandri, de la prima („Chirița în Iași sau două fete ș-o neneacă”, din 1850) până la ultima („Chirița în balon”, 1875), urmând să le recunoaşteți și pe celelalte două, cu toată galeria de personaje comice, aprinse de doruri şi patimi. Un spectacol având-o drept protagonistă pe bine-cunoscuta boieroaică de provincie, incultă, nepoliticoasă şi ahtiată după ranguri.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 4 decembrie 2018

„Allegro, ma non troppo” la 100 de reprezentaţii

Spectacolul „Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa, care se joacă în ziua de 5 decembrie 2018, de la ora 20:00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti, este o reprezentaţie obişnuită, cu casa închisă. Ceea ce este mai special la această dată e faptul că piesa se joacă pentru a o suta oară pe această scenă.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 septembrie 2018

Romeo şi Julieta – premieră la TNB

Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti aşteaptă publicul la o nouă premieră a stagiunii 2018-2019: „Romeo și Julieta”, după William Shakespeare, în viziunea dramaturgică și în regia lui Yuri Kordonski. Premiera oficială a spectacolului are loc la Sala Studio (în configurație de tip arenă), în zilele de 29 și 30 septembrie 2018, de la ora 19:30. Din distribuție fac parte actorii: Ioan Andrei Ionescu, Costina Cheyrouze, Crina Semciuc, Florentina Ţilea, Ada Galeș, Emilian Marnea, Rodica Ionescu, Florin Călbăjos, Eduard Adam, Mihai Calota, Victoria Dicu, Ionuț Toader, Marius Manole, Lari Giorgescu, Cosmina Olariu, Răzvan Vasilescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 martie 2016

Misterul din podul casei

Noua editură Cutiuța cu povești aşteaptă publicul, de la mic la mare, la prima lansare. Vineri, 18 martie 2016, de la ora 18:00, la Victoria Art (str. Tache Ionescu, nr. 29), are loc lansarea cărții de povești „Misterul din podul casei”, autoare Ana-Maria Ștefan, ilustrații de Sara Gharazeddine.

afis

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 octombrie 2015

Vizita bătrânei doamne

Cu o singură reprezentaţie la finalul stagiunii trecute, care a venit după o pauză datorată lucrărilor de reconstrucţie de la Sala Mare, spectacolul „Vizita bătrânei doamne” de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Alexander Morfov, se întoarce pe afiş la Teatrul Naţional Bucureşti. Primele reprezentaţii ale actualei stagiuni au loc vineri, 9 octombrie, şi sâmbătă, 10 octombrie 2015, de la ora 19:00.

Cu această ocazie, Maia Morgenstern revine pe scena mare cu fascinantul personaj al Klarei Zachanassian, femeia care se întoarce acasă, bogată şi dornică de răzbunare, pregătită să-şi plătească „datoriile” faţă de cei ce i-au transformat viaţa într-un coşmar. Amestec de comedie feroce şi dramă, „Vizita bătrânei doamne” este un spectacol despre vină, răzbunare şi lăcomie, într-o lume în care sărăcia duce la compromis, la trădare şi, în cele din urmă, la crimă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii