19 aprilie 2013
În mijloc de primăvară, a apărut număr 4 din 2013 al revistei de cultură „Constelaţii diamantine”. Alături de celelalte, şi acesta poate fi accesat în Biblioteca Citatepedia.
În preajma Paştelui, tema religioasă nu putea lipsi. Pe de altă parte, umorul este ceva mai prezent ca în alte rânduri. Poezia beneficiază, ca de obicei, de spaţii largi, iar ilustraţiile sunt din opera plastică a lui Caravaggio.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Biblioteca, Noutăţi despre site
16 aprilie 2012
Chiar de Paşte, a apărut numărul 4 din 2012 al revistei de cultură „Constelaţii diamantine”. Toate numerele sunt disponibile gratuit în Biblioteca Citatepedia.
Desigur, tema pascală este prezentă în mai multe materiale, inclusiv în ilustraţiile picturale. În rest, multă poezie (în versuri, dar şi în articole), epigrame, alte texte interesante.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Biblioteca, Noutăţi despre site
18 noiembrie 2011
Organizatorii au făcut publice rezultatele Concursului de epigramă şi fabulă „Donici, cuib de-nţelepciune” de la Chişinău, care în acest an nu a avut şansa să se transforme într-un festival de anvergură ca în anii precedenţi, dată fiind lipsa resurselor financiare. Rezultatele au fost aduse la cunoştinţă cu explicabilă întârziere, deoarece s-a tot sperat că sponsorii care au sprijinit anterior festivalul vor da curs rugăminţilor, însă n-a fost să fie. S-ar putea totuşi întâmpla ca festivalul să aibă loc până la finele acestui an – în acest caz premianţii şi invitaţii vor fi anunţaţi. În caz contrar, diplomele şi premiile vor fi înmânate câştigătorilor la un viitor festival organizat în România sau vor fi transmise prin colegii de club prezenţi la manifestare.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Epigrame, Umor
25 mai 2011
A apărut volumul „O, Tempora! O, Mores!”, alcătuit şi publicat de doamna Dr. Elis Râpeanu, care conţine rezultatele Concursului Naţional de Epigramă „Mircea Trifu„, Ediţia a VI–a (Bucureşti, februarie 2011), dar şi tema pentru ediţia VII-a a aceluiaşi concurs.
Aşa cum sunt publicate în volum, rezultatele concursului sunt următoarele:
– Marele premiu “Mircea Trifu”: Gheorghe Şchiop,
– Premiul I: Ion Diviza,
– Premiul II ex-aequo: Eugen Albu,
– Premiul II ex-aequo: Gheorghe Bâlici,
– Premiul III: Vasile Larco,
– Menţiune: Eugen Pop,
– Menţiune: Petronela-Vali Slavu,
– Diplomă de onoare: Gavril Moisa,
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Concursuri, Cărţi, Epigrame
18 mai 2011
Lucrările zilei de 13 mai 2011 s-au desfăşurat în sala mare a Primăriei Buzău. După intonarea Imnului Festivalului Naţional de Epigramă “Cât e Buzăul de Mare” (textul şi muzica de epigramistul buzoian Mitică Ion) şi proiectarea pe un ecran, anume instalat, a paginilor revistei Cenaclului Umoriştilor Buzoieni, Mihai Sălcuţan – Preşedintele cenaclului – a deschis şedinţa de lucu salutând pe oaspeţi, dintre care prezenţi la Buzău pentru prima oară erau numai domnii Petre Gigea-Gorun, Mihai Batog-Bujeniţă, Ion Fârte şi Ioan P. Gârda.
Viceprimarul instituţiei gazdă a salutat pe toţi cei prezenţi, urându-le bun venit şi succes la lucrări şi a înmânat domnului George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, emblema Municipiului Buzău.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Epigrame, Umor, Ştiri
25 mai 2010
Festivalul Naţional de Epigramă “Cât e Buzăul de mare”, ediţia a XI-a, a început la 7 mai 2010, ora 17:00, în Sala de consiliu a Primăriei Buzău, situată într-o clădire monumentală, dată în folosinţă încă din anul 1903, în prezenţa epigramiştilor buzoieni şi a invitaţilor din ţară şi de peste Prut.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Epigrame, Umor