22 ianuarie 2019

Grădina de piatră

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară dedicată scriitorului Nikos Kazantzakis și lansării romanului „Grădina de piatră„, tradus în limba română de Alexandra Medrea-Danciu și apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Cartea este prezentată de Elena Lazăr, traducătoare, editor și specialist în literatură greacă contemporană, Luminița Bălan, traducătoare, profesor universitar și directorul Institutul Confucius, Universitatea din Bucureşti și Simona Preda, critic literar. Moderatorul întâlnirii este Raluca Popescu, redactor-șef al Editurii Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 aprilie 2016

Sărăcuţul lui Dumnezeu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează marţi, 26 aprilie 2016, de la ora 19:00, o întâlnire dedicată romanului „Sărăcuţul lui Dumnezeu” de Nikos Kazantzakis, una dintre cele mai iubite şi traduse capodopere ale scriitorului grec.

invitatie_saracutul

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 aprilie 2011

Ultima ispită a lui Hristos

Ultima ispită a lui HristosLa Editura Humanitas Fiction, în colecţia Raftul Denisei, a apărut pentru prima dată în limba română cartea „Ultima ispită a lui Hristos” de Nikos Kazantzakis, în traducerea din neogreacă a lui Ion Diaconescu.

Considerată capodopera lui Kazantzakis, maestru al prozei moderne şi una dintre cele mai neobosite conştiinţe ale timpului său, romanul „Ultima ispită a lui Hristos” propune o monumentală reinterpretare ficţională a Evangheliilor.

Romanul a fost ecranizat în 1988 de Martin Scorsese, avându-i în rolurile principale pe Willem Dafoe şi Harvey Keitel. Asemenea cărţii, pelicula a suscitat la rândul ei numeroase polemici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 24 martie 2008

Hristos răstignit din nou

Hristos răstignit din nouLa Editura Humanitas Fiction, a apărut în colecţia „Raftul Denisei” romanul „Hristos răstignit din nou” de Nikos Kazantzakis, prima traducere integrală din neogreacă, semnată de Ion Diaconescu.

Nominalizat de câteva ori la Premiul Nobel, veşnic în conflict cu autorităţile din Grecia pentru opiniile sale îndrăzneţe, Nikos Kazantzakis a găsit mai multă audienţă în străinătate decât în propria patrie. În jumătatea de secol dăruită literaturii, a fost creatorul unei opere de dimensiuni impresionante: poezie, dramaturgie, eseuri, traduceri şi proză. Alături de „Viaţa şi peripeţiile lui Alexis Zorbas” (1946), cartea care l-a consacrat, stă romanul tot atât de apreciat „Hristos răstignit din nou” (1948).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii