15 septembrie 2022

Exil

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti anunţă premiera spectacolului „Exil”, o piesă scrisă şi regizată de Alexandra Badea – un spectacol despre istoria recentă, inspirat și din propria biografie a autoarei-regizor. Premiera are loc pe 17 septembrie 2022, de la ora 19:00, în Sala „Ion Caramitru”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 aprilie 2022

Părinți și copii

Textul lui Brian Friel, după „Părinți și copii” de Turgheniev, a fost tradus și montat pe scena mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București de regizorul Vlad Massaci care propune un spectacol despre conflictele dintre generațiile care par să nu mai găsească între ele o punte de comunicare. Din distribuție fac parte Andrei Huțuleac, Alexandru Potocean, Mihai Călin, Richard Bovnoczki, Crina Semciuc, Cosmina Olariu, Emilia Popescu, Măriuca Bosnea, Diana Dumbravă, Vitalie Bichir/Tomi Cristin, Fulvia Folosea, Emilian Mârnea, Mihai Verbițchi, Andrei Tomi. Premiera oficială are loc pe 30 aprilie 2022, începând cu ora 19:00, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Următoarea reprezentație este programată pentru 1 mai 2022.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 ianuarie 2020

Suntem ce sunt amintirile noastre

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București lansează o serie de evenimente dedicate oamenilor de teatru ce au ales să-și dedice viața scenei și publicului spectator. Un prim eveniment de acest gen are loc pe vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Librarium (librăria din spatele Casei de Bilete TNB) pentru a reconstrui amintiri când se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru. Cu costume și obiecte de recuzită din muzeul Teatrului Național la eveniment participă Lucia Popescu Moraru, Dorina Lazăr, Marian Râlea, Mihai Călin, Monica Davidescu, Vladimir Găitan, George Mihăiță, Constantin Cotimanis, Simona Bondoc, Traian Stănescu. Discuția este moderată de jurnalista Maria Capelos. Intrarea la eveniment este liberă.

Marin Moraru se amuza când cineva se referea la el ca la un monstru sacru. Toți prietenii din copilărie îi spuneau Marinuș. A muncit din convingere și a considerat meseria aleasă ca fiind cea mai frumoasă. Nu a lipsit niciodată de la o repetiție iar dovada dragostei sale pentru meseria de actor a constat în cei 55 de ani oferiți scenei și ecranului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 martie 2018

Intriga

Teatrul Avangardia anunţă o nouă premieră pentru România, spectacolul „Intriga”, de Jaime Salom, în regia lui Ricard Reguant, cu Medeea Marinescu, Şerban Pavlu, Mihai Călin, Cristi Iacob şi Ilona Brezoianu în rolurile principale. Premiera spectacolului are loc joi, 22 martie 2018, de la ora 20:00, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro, iar următoarea reprezentaţie este programată sâmbătă, pe 24 martie 2018, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro.



Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 ianuarie 2018

Orchestra Titanic

Sâmbătă 13 ianuarie şi duminică 14 ianuarie 2018, la Sala Pictura au loc, în avanpremieră, primele spectacole cu „Orchestra Titanic” de Hristo Boicev, în regia lui Felix Alexa şi scenografia semnată de Andrada Chiriac, cea dintâi premieră a anului 2018 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Din distribuție fac parte Claudiu Bleonţ, Mihai Constantin, Mihai Călin, Richard Bovnoczki şi Tania Popa, care vă dau întâlnire cu o piesă care s-a bucurat de 30 de montări în toată lumea. „Orchestra Titanic” este o comedie filosofică și absurdă despre dorința de evadare în iluzie.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 septembrie 2017

UFO – prima premieră a stagiunii la TNB

După succesul multipremiatului spectacol „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” de Mark Haddon, tânărul regizor Bobi Pricop revine la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, la aceeași Sală Pictura, lansând în premieră națională piesa „UFO” a unuia dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși, Ivan Vyrypaev, cu o traducere inspirată semnată Mașa Dinescu. Primele reprezentaţii au loc pe 15 şi 16 septembrie 2017, de la ora 20:00, iar premiera oficială este duminică 17 septembrie 2017, ora 20:00. Distribuția spectacolului (în ordinea apariției în scenă) îi reuneşte pe Ada Galeș, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru.

Folosind proiecții simultane pe suprafețe diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o construcție sceno-tehnică inventivă (Paul Popescu și Mizdan) și muzica originală a lui Alexei Țurcan, spectacolul „UFO” spune poveștile unor oameni care au avut contact cu civilizații extraterestre. Mărturisirile acestor întâmplări sunt tratate cu limpezime, autenticitate și umor, îmbinând adevăruri virtuale cu revelații practice și devenind astfel spectacolul surprinzător al întâlnirii dintre tehnologie și emoție, dintre artă și programare digitală, dintre inovațiile care reconstruiesc teatrul și adevărurile care l-au definit dintotdeauna.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii