Intriga
Teatrul Avangardia anunţă o nouă premieră pentru România, spectacolul „Intriga”, de Jaime Salom, în regia lui Ricard Reguant, cu Medeea Marinescu, Şerban Pavlu, Mihai Călin, Cristi Iacob şi Ilona Brezoianu în rolurile principale. Premiera spectacolului are loc joi, 22 martie 2018, de la ora 20:00, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro, iar următoarea reprezentaţie este programată sâmbătă, pe 24 martie 2018, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro.
„Intriga” este un spectacol în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Un thriller poliţist captivant şi surprinzător, care te ţine cu sufletul la gură de la început până la sfârşit. Iubire, trădare, secrete care nu pot ieşi la iveală, un criminal misterios şi un final cu totul neaşteptat.
Un afacerist putred de bogat, versat şi uns cu toate alifiile, se pomeneşte brusc în pragul falimentului şi cu mari şanse să ajungă la închisoare. Aşa că decide să-şi însceneze moartea, să pună mâna pe banii din asigurarea de viaţă şi s-o ia de la capăt în altă parte. Este ajutat să-şi ducă planul la bun sfârşit chiar de soţia lui şi de amantul acesteia, un doctor renumit care îi semnează certificatul de deces în schimbul promisiunii că o va putea lua de soţie pe viitoarea „văduvă”. Planul se pune în mişcare, dar, pe parcurs, lucrurile se complică şi scapă cu totul de sub control.
Şerban Pavlu este Rogelio Bengoa, milionarul arogant şi fără prea multe scrupule, care îşi foloseste isteţimea pentru a urzi un plan de… milioane de euro.
Medeea Marinescu este Silvia, soţia lui Rogelio, tânără, frumoasă, elegantă, ea trăieşte pe ascuns o frumoasă poveste de dragoste cu doctorul Andres Navarro, interpetat de Mihai Călin. Foarte atrăgător şi îndrăgostit nebuneşte de Silvia, el este de acord să il ajute pe Rogelio în planul său. Totuşi, circumstanţele îl vor conduce pe căi neprevăzute.
Ilona Brezoianu este Gloria, asistenta doctorului Andres Navarro iar Cristi Iacob este comisarul Ruiz, amândoi personaje cheie în ţesătura narativă.
Jaime Salom este „cel mai interesant şi complet autor spaniol din a doua jumătate a secolului XX”, aşa cum l-a descris reputatul critic de teatru francez Andre Camp, în revista literara Ubu.
El Pais, Spania, consemnează:
Un adevărat meci de box intelectual între autor şi public. Spectacolul urmează cele mai pure tipare ale teatrului poliţist şi pariază pe o expunere cinematografică a argumentului, cu întorsături neaşteptate, schimbări de registru şi efecte speciale. Surpriza se prezintă ca un fir roşu pe tot parcursul spectacolului.