14 ianuarie 2015

Roata culturii româneşti

Sub titlul „Roata culturii românești”, care sugerează dinamica spiritul ludic și sărbătoresc ce stau la baza culturii și artelor în comuniune, Institutul Cultural Român din New York organizează o serie complexă de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale a României. Evenimentele au loc între 15 și 17 ianuarie 2015, în Sala Auditorium a ICR NY, la Cenaclul „Mihail Eminescu” al scriitorilor de origine română stabiliți în America, precum și în câteva biblioteci din New York care dețin carte în limba română.

Eminescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 27 mai 2010

Pagini din Craii de Curtea Veche

Continuînd tradiţia de a aniversa mari actori ai teatrului românesc, Teatrul Metropolis prezintǎ sâmbǎtǎ, 29 mai 2010, de la ora 20:00, premiera spectacolului “Pagini din Craii de Curtea Veche”, dupǎ Mateiu Caragiale, un recital de teatru oferit de Alexandru Repan cu ocazia implinirii a 45 de ani de carieră şi 70 de ani de viaţǎ.

El însuşi spirit matein, rǎzboinicul cuceritor din viatǎ dar şi de pe scenǎ, Dimitrie Cantemir al filmului românesc, eternul june prim cu un talent de excepţie – remarcat şi încurajat de Horia Lovinescu, absolvent al Facultǎtii de Istorie înaintea celei de Artǎ Dramaticǎ, Alexandru Repan ne întinde nada poveştilor acestor “‘alter ego’ ai noştri, atât de intimi nouǎ, balcanicilor, acestor ‘trei crai’”, dupǎ cum îi caracteriza George Cǎlinescu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 23 februarie 2010

Mitologia Bucureştiului

Sorin Alexandrescu vorbeşte în avampremiera conferinţei din 26 februarie 2010, din ciclul „Mitologii urbane. Oraşul şi literatura”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 ianuarie 2009

Craii de Curtea-Veche

Craii de Curtea-VecheHumanitas Multimedia a publicat o variantă audiobook, destinată oamenilor din vremurile noi, a romanului „Craii de Curtea-Veche” de Mateiu Caragiale, în lectura lui Andrei Pleşu.

Andrei Pleşu spune: „Textul lui Mateiu Caragiale e scris pentru acele momente din viaţa fiecărui om, în care trecutul e mai important decât actualitatea, voluptatea mai importantă decât adevărul, miresmele închipuite sau visate – mai importante decât realul. E o apoteoză a plăcerii, cu extazele şi abisurile ei pline de primejdii. Am citit acest text pentru a mă bucura, crepuscular, de farmecul irezistibil al lucrurilor care nu există.”

Iată cum sună „Craii de Curtea-Veche” cu timbrul lui Andrei Pleşu:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2025
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii