20 martie 2018

Viaţa ca un blat de tort

După ce a fost lansată la standul României și la standul Die Unabhängigen (Independenții) al Fundației Kurt Wolff în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa” („Viața ca un blat de tort”), recent publicată la editura Transit, este prezentată și la sediul ICR Berlin în data de 21 martie 2018, de la ora 19:00. Evenimentul îi are ca invitați pe editorii antologiei, Anke Pfeifer și Daniela Duca, precum și pe scriitorii Adina Rosetti și Bogdan Costin care participă la o discuție cu publicul, moderată de către scriitorul Thomas Martini. Actorul Vlad Chiriac citește fragmentele incluse în antologie din romanele acestora, „Deadline”, respectiv „Cum să faci primul milion”.

Antologia cuprinde texte contemporane de literatură română publicate între 2002 și 2014 de scriitorii Gabriela Adameşteanu, Bogdan Costin, Petru Cimpoesu, Adela Greceanu, Nora Iuga, Dan Lungu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ovidiu Nimigean, Ioana Pârvulescu, Marta Petreu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Corina Sabău și Lucian Dan Teodorovici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 noiembrie 2017

Poezia apocalipsei şi a reîntoarcerii

Marta Petreu, creatoare a unui limbaj de neuitat, glas întru totul original al literaturii române, este prezentată la Sant’ Elena – Veneţia (Ex Convento dei Serviti, Campo della Chiesa 3, Sant’Elena), duminică 3 decembrie 2017, de la ora 16:30, în cadrul unui eveniment dedicat poeziei sale, organizat de Asociaţiile La Settima stanza şi Waves și în colaborare cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, sub patronajul Città di Venezia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 octombrie 2014

Marta Petreu la Berlin

Seria de întâlniri literare iniţiate de Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu Literaturhaus Berlin continuă cu participarea scriitoarei Marta Petreu şi a traducătorului Ernest Wichner. În cadrul acestei întâlniri literare, care se desfăşoară la sediul ICR Berlin în data de 7 octombrie 2014, cu începere de la ora 20:00, scriitoarea face o lectură din romanul său „Acasă, pe câmpia Armaghedonului”, iar Ernest Wichner redă aceleaşi fragmente în limba germană.

Acasă, pe câmpia Armaghedonului”, romanul Martei Petreu, aduce în literatura română un personaj memorabil: Maria, o ţărancă din Câmpia Transilvaniei, care, neîmplinită în iubire şi în viaţă, ajunge să îşi renege propriile vlăstare. Ca o pânză de păianjen în miezul căreia se află această mamă terifiantă, familiile Sucutardean şi Vălean îşi ţes existenţele într-o istorie de un veac.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii