3 noiembrie 2021

Romania Rocks 2

După o premieră răsunătoare în toamna anului trecut, Festivalul literar româno-britanic „Romania Rocks” revine la Londra pentru o nouă ediție efervescentă, în perioada 3-9 noiembrie 2021. Creat de Institutul Cultural Român din Londra şi beneficiind de susținerea European Literature Network, „Romania Rocks 2” este unul dintre cele mai importante evenimente literare româneşti ale anului din capitala britanică.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 septembrie 2021

Întâlnire extraordinară cu Angela Gheorghiu la Teatrul Odeon

Biografia oficială a sopranei Angela Gheorghiu este lansată în România printr-un eveniment extraordinar la Teatrul Odeon. „Pentru întâia oară, libretul este numai și numai al meu” declară Angela Gheorghiu, soprana care a cucerit întreaga lume, și care revine în țară pentru a-și lansa biografia la Curtea Veche Publishing. „Angela Gheorghiu. O viață pentru artă” (apărută pentru prima oară la Londra în 2018: „Angela Gheorghiu. A Life for Art”) este scrisă în dialog cu scriitorul, lectorul și realizatorul de documentare Jon Tolansky și este disponibilă publicului din România începând cu data de 7 septembrie 2021, dată ce marchează și aniversarea celebrei artiste.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 februarie 2020

O lungă petală de mare

O lungă petală de mare cel mai recent roman semnat de îndrăgita scriitoare Isabel Allende, „O lungă petală de mare”, o poveste de iubire care străbate mări și continente pe fundalul istoriei zbuciumate a secolului XX, este disponibil din luna februarie și în librăriile din România. Romanul este lansat marți, 11 februarie 2020, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vorbesc Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalistă, Marina Constantinescu, filolog, critic de teatru și film și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. În partea a doua a evenimentului actrița Cristina Casian citește un fragment din roman. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 mai 2019

Ludmila Uliţkaia revine la Bucureşti

Ludmila Uliţkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, o voce inconfundabilă a literaturii ruse contemporane, vizitează din nou România, în perioada 21–23 mai 2019, la invitația Editurii Humanitas Fiction. Scriitoarea se întâlnește cu publicul bucureștean în cadrul următoarelor evenimente:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 februarie 2019

Comuniune

Editura Humanitas Fiction invită pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 13 februarie 2019, ora 19:00, la lansarea romanului „Comuniune” de Ann Patchett, o poveste lucidă și tandră despre profundele legături de iubire și loialitate care ne țin împreună. Vorbesc despre carte Marina Constantinescu, filolog, critic de teatru și realizator TV, Ana Maria Caia, jurnalist, Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei, și Rodica Ștefan, traducătoarea romanului. „Comuniune” este al treilea roman al scriitoarei americane Ann Patchett publicat în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, după „Belcanto” (2007) și „Fascinație” (2013).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 decembrie 2018

Scara lui Iakov

Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 5 decembrie 2018, de la ora 19:00, la lansarea romanului „Scara lui Iakov” de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă. Cartea este prezentată de Ioana Pârvulescu, scriitoare, Marina Constantinescu, filolog, jurnalist și critic de teatru și Antoaneta Olteanu, director al Departamentului de Filologie Rusă şi Slavă (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – Universitatea din Bucureşti). Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii