21 august 2012

Cupa de aur

Cupa de aurEditura Polirom a publicat romanul „Cupa de aur” de John Steinbeck (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1962), traducere din limba engleză şi note de Ioana Oprică.

O aventură în care fantezia nu are margini, „Cupa de aur” este primul roman al lui John Steinbeck, o biografie ficţională ce urmăreşte cu fidelitate viaţa dramatică a „regelui piraţilor” englezi, Henry Morgan.

Pustiind Coasta Cubei şi a Americii şi revărsând teroare oriunde îi este rostit numele, Henry Morgan e mânat de o dorinţă de glorie şi putere fără hotar, fiind ruinat, în cele din urmă, de cele două mari şi mistuitoare pasiuni ale sale: să cucerească inima frumoasei La Santa Roja şi să pună stăpânire pe Panama, smulgând „cupa de aur“ din mâinile spaniolilor. În acelaşi timp, romanul lui John Steinbeck este şi un loc al fanteziei capricioase, în care vrăjitorul Merlin îl poate îndruma pe Henry Morgan, iar căutarea Graalului din legendele arthuriene poate inspira o poveste plasată în secolul al XVII-lea, în Marea Caraibelor. Scrisa în manieră realistă şi alegorică deopotrivă, nelăsându-se împiedicată de rigorile stilistice dictate de timpurile care o inspiră, cartea poate fi citită în cheia căutării tragice, din viaţa unui om obişnuit, a averii, a faimei şi a iubirii.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 septembrie 2010

Strada Sardinelor

Strada SardinelorLa Editura Polirom a apărut romanul „Strada Sardinelor” de John Steinbeck, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1962. Romanul a fost ecranizat în regia lui David S. Ward, cu Nick Nolte în rolul principal.

Personajele din romanul „Strada Sardinelor” îşi duc viaţă la periferia orăşelului Monterey, printre pescăriile de sardine. Doc, protagonistul poveştii, este biolog marin, studiază şi adună creaturi ale oceanului de pe toată coasta Californiei. Majoritatea acestora sunt trimise la universităţi, muzee şi laboratoare de pe întreg continentul. Însă, dincolo de pasionanta sa activitate, Doc este un personaj excentric pentru cei din jurul său: un individ mărunţel cu o barbă impresionantă şi accese de furie oarbă. Însă poate fi şi cea mai charismatică şi amabilă fiinţă din lume, genul de om care îşi scoate pălăria când trece pe lângă un câine, iar câinele îi răspunde cu un zâmbet – şi, de asemenea, un excelent ascultă­tor, curios să afle câte ceva despre oricine, astfel încât toată lumea care îl cunoaşte îi arată simpatie. Aceşti oameni simpli şi sinceri, stângaci şi nepricepuţi într-ale vieţii vor deveni, nouă ani mai târziu, protagoniştii celebrului roman „Joia dulce”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2025
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii