28 august 2015

În lipsa raţiunii

„În lipsa rațiunii” („Irrational Man”) – care are premiera oficială în România pe 28 august 2015 – e o ciudățenie de film, care mi-a lăsat impresia unui… ceva neterminat și nedefinit cum trebuie, dar – în același timp – m-a ținut pe scaun și nu mi-a permis mai deloc să mă rup de atmosfera creată pe ecran. Nu este deloc un film de top, iar poveștii îi lipsește tensiunea (deși are în centru o crimă), e dezlânată și înghesuită sub vorbărie multă, dar are o teză interesantă și beneficiază de jocul excepțional a unor actori ce reușesc să salveze pelicula.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2015

Concurenţă strânsă pentru Globul de Aur 2015

Cea de-a 72-a ediţie a Premiilor Globul de Aur a fost gazduită de Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, California pe 11 ianuarie 2015. Tina Fey şi Amy Poehler au fost moderatoarele serii pentru cea de-a treia oară consecutiv. „The Affair”, „Birdman” (2 trofee), „Boyhood” (3 trofee), „Fargo”, „The Theory of Everything” (2 trofee) şi „Transparent” s-au aflat printre filmele şi show-urile de televiziune care au primit mai multe trofee. Premiul pentru întreaga activitate „Cecil B. DeMille” i-a fost decernat actorului George Clooney, care în discursul de mulţumire a spus lumii întregi cât de mult îşi iubeşte soţia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2014

Globuri de Aur memorabile la ediţia din 2014

Cea de-a 71-a ediţie a Premiilor Globul de Aur le-a avut drept gazde pentru a treia oară consecutiv pe actriţele Tina Fey şi Amy Poehler, iar filmele care au primit cele mai multe nominalizări au fost „American Hustle”, „Behind the Candelabra”, „Breaking Bad”, „Brooklyn Nine-Nine” şi „Dallas Buyers Club”. Woody Allen a fost onorat cu Cecil B. DeMille Award pentru realizările de-a lungul întregii sale cariere profesionale. „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, învigătoare la categoriile Cel mai bun film – dramă, respectiv Cea mai bună comedie sau musical, au primit câte şapte nominalizări fiecare, urmate de „Nebraska” cu cinci nominalizări şi „Captain Phillips” la egalitate cu „Gravity” cu câte patru nominalizări fiecare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 februarie 2013

Ediţia 85 a Premiilor Oscar a adus multe recorduri

Cea de-a 85-a ediţie a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar s-a desăşurat pe 24 februarie 2013, in Dolby Theatre din Hollywood. Seth MacFarlane a fost pentru prima oară gazda Premiilor Academiei Americane de Film. „Amour” este primul film străin (în limba franceză) care în ultimii 12 ani a fost nominalizat la două categorii, Cel mai bun film şi Cel mai bun film străin, aici şi câştigând trofeul. Actriţa Emmanuelle Riva, nominalizată pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, a împlinit 86 de ani în seara decernării premiilor, devenind cea mai în vârstă persoană nominalizată a categoriei. Quvenzhané Wallis, la cei 9 ani ai săi, a devenit cea mai tânără nominalizată a categoriei mai sus menţionate. Niciuna dintre cele două, nu a câştigat, trofeul revenindu-i lui Jennifer Lawrence pentru prestaţia sa din „Silver Linings Playbook”, care la 22 de ani a devenit cea mai tânără actriţă nominalizată de două ori.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2013

Personaje clasice în viziuni noi – cheia pentru Globul de Aur 2013

Tina Fey („30 Rock”) şi Amy Poehler („Parks and Recreation”), ambele nominalizate pentru cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune – comedie/musical, au fost gazdele celei de-a 70-a ediţii a Globurilor de Aur desfăşurate în clădirea Beverly Hilton Hotel din Los Angeles. Vedeta serii a fost filmul „Les Miserables”, care a primit trei trofee: Cea mai bună comedie/musical, Cel mai bun actor de comedie/musical şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar de comedie/musical.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii