12 ianuarie 2016

„Herghelia albastră” de Valeriu Butulescu – în pregătire, în trei capitale europene

Piesa lui Valeriu Butulescu „Herghelia albastră” se impune, uşor dar sigur, şi pe plan european. Nominalizată la Cea mai bună piesă românească a anului 2009, menţionată de Ion Caramitru pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, la Gala Premiilor UNITER, piesa a fost montată în premieră absolută la Petroşani, în chiar oraşul în care a fost scrisă.

Valeriu Butulescu, sub tabloul scriitorului Aleko Konstantinov

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...
 4 iunie 2013

Alte premii pentru „Veşnicie provizorie” de Valeriu Butulescu

Fără îndoială, „Veşnicie provizorie (Hoţul cinstit)”, comedia de debut a lui Valeriu Butulescu, este cea mai jucată, dar şi cea mai premiată piesă a acestui dramaturg.
Piesa a avut premiera absolută la Petroşani, în urmă cu douăzeci de ani, regia fiind realizată de Rodica Băiţan, cu regretatul actor Mihai Clita în rolul principal. Spectacolul a plăcut, fiind prezentat pe mai multe scene din ţară, inclusiv la Teatrul Naţional Bucureşti.

Un spectacol burlesc, pe baza acestui text, a fost montat, tot la Petroşani, de Horaţiu Ioan Apan, în anul 2004, având în actriţa Mirela Cioabă un interpret de excepţie.
Tot în 2004, piesa este prezentată pe scena Teatrului Naţional „V. Alecsandri” din Republica Moldova, în regia lui Anatol Pânzaru, artist al poporului. Spectacolul este selectat pentru Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara. Pentru acest spectacol, Valeriu Butulescu primeşte, în cadrul Festivalului, Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru creaţie dramaturgică originală.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii