Duminică, 26 februarie 2017, la Dolby Theatre din Hollywood s-a desfăşurat cea de-a 89-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film. Spectacolul a fost prezentat pentru prima oară de prezentatorul TV Jimmy Kimmel.
„Moonlight” a câştigat trei trofee, inclusiv pentru Cel mai bun film, iar „La La Land”, care a primit un record de 14 nominalizări şi era favoritul pentru câştigarea categoriilor importante la casele de pariuri, a primit totuşi cele mai multe trofee, şase la număr, printre care pentru Cea mai bună actriţă (Emma Stone). „La La Land” a fost incorect anunţat de către Warren Beaty câştigătorul la categoria Cel mai bun film, înainte de a se clarifica că „Moonlight” este învingătorul.
„Hacksaw Ridge” şi „Manchester by the Sea” au câştigat câte două trofee, iar printre câştigătorii cu un trofeu se află „Arrival”, „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, „Fences”, „The Jungle Book”, „O.J.: Made in America”, „Piper”, „The Salesman”, „Sing”, „Suicide Squad”, „The White Helmets” şi „Zootopia”.
Jimmy Fallon a fost gazda celei de-a 74-a ediţii a Premiilor Globul de Aur, care avut loc pe 8 ianuarie 2017 la hotelul The Beverly Hilton din Beverly Hills, California.
„La La Land” a primit 7 nominalizări pe care şi le-a adjudecat în totalitate, devenind cel mai premiat film din istoria Premiilor Globul de Aur, inclusiv pentru Cel mai bun film – musical sau comedie, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu. Producţia franceză „Elle” a primit două premii, iar „The Night Manager”, „Atlanta”, „The Crown” şi „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story” sunt producţiile de televiziune cele mai premiate. Meryl Streep a primit distincţia Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award, un premiu care îi recompensează cariera extraordinară de actriţă.
A 83-a ediţie a Oscarurilor a avut loc pe 27 februarie 2011 la Kodak Theater, în Los Angeles. 24 de categorii au fost premiate la această ediţie, iar ceremonie i-a avut ca moderatori pe Anne Hathaway şi pe James Franco.
Pe 7 martie 2010 a avut loc cea de-a 82-a ediţie a premiilor Oscar. A fost o noapte cu puţine surprize în ceea ce priveşte actorii şi producţiile care au fost premiate la cele mai importante categorii.
Drama „The Hurt Locker” a fost marea câştigătoare a serii, fiind recompensată cu 6 statuete pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor, „Cel mai bun scenariu original”, „Cel mai bun mixaj de sunet”, „Cel mai bun montaj de sunet” şi „Cel mai bun montaj”. Regizoarea Kathryn Bigelow a devenit, astfel, prima femeie din istoria Oscarurilor care ia premiul pentru cea mai bună regie. „Sper că voi crea un trend”, a afirmat ea în culise. Scenaristul Mark Boal i-a mulţumit lui Kathryn Bigelow, numind-o „un regizor extraordinar şi o vizionară”. El a dedicat Oscarul pe care l-a câştigat trupelor aflate în Irak şi Afganistan. Producătorului peliculei „The Hurt Locker”, Nicolas Chartier, i-a fost interzis să participe la ceremonie, din cauza email-urilor pe care le-a trimis membrilor Academiei, în care îi ruga să-i voteze producţia.
Cel mai scump film din istoria Hollywood-ului i-a adus lui James Cameron, la festivitatea ce a avut loc pe 17 ianuarie 2010, două dintre cele mai importante premii. Pe lângă câştigarea Globului de Aur pentru cel mai bun film dramă, cineastul american a fost desemnat şi cel mai bun regizor de către cei 83 de jurnalişti din Asociaţia Presei Străine de la Hollywood.
De vineri, 14 noiembrie 2008, publicul cinefil din România poate urmări pe marile ecrane filmul „Cum să rămâi fără prieteni” („How to Lose Friends and Alienate People”), o comedie spumoasă plină de situaţii hilare, care au efectul opus celui dorit de autorul lor astfel că acesta, deşi plin de bune intenţii, va gafa permanent, rămânând în final fără prieteni.