24 mai 2018

Un strop de eternitate

Pe 29 mai 2018, ora 18:30, la librăria Cărturești din Iulius Mall, Cluj, vine celebrul psihosociolog francez Jacques Salomé, autor a peste 70 de volume de psihologie, sociologie si relaționare, pentru a lansa cea mai recentă carte a sa – „Un strop de eternitate” – apărută recent la editura Curtea Veche. Valeria Salomé, consultant si formator în relatii umane, soția scriitorului si autoarea prefatei prezentului volum prezintă „Un strop de eternitate” publicului clujean, iar Jacques Salomé oferă autografe doritorilor. Gazda evenimentului este Geta Ungurean, event planner și antreprenor de succes, iar invitat special este Raluca Anton, doctor în psihologie, psihoterapeut și supervizor în psihoterapii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 25 iulie 2007

Dacă m-aş asculta, m-aş înţelege

Dacă m-aş asculta, m-aş înţelegeJacques Salome, psihosociolog, profesor, scriitor şi poet francez, militează pentru descoperirea de sine, pentru înţelegerea mecanismelor psihologice şi sufleteşti, pentru o comunicare interumană sănătoasă. A publicat peste 40 de cărţi, traduse în peste 20 de limbi, mesajul său ajungând în întreaga lume şi ajutând milioane de oameni.

Dacă m-aş asculta, m-aş înţelege„, prin numeroase exemple concrete, aduce cititorul în ipostaza de a se regăsi în situaţii de viaţă si de a remarca greşeli tipice pe care le face. Pentru a-i înţelege mai bine pe ceilalţi, în primul rând trebuie să ne înţelegem pe noi înşine. Să evităm automatismele nocive, să ne exprimăm fiind pe deplin conştienţi de ceea ce spunem.

Personal, lucrul cel mai interesant în această carte mi s-a părut sugestia de a înlocui, atunci când este posibil, întrebarea „de ce?” cu întrebările „cum?” sau „în ce fel?”. Aplicată în diferite împrejurări, rezultatele m-au surprins plăcut. Simplul mod de a formula altfel întrebarea schimbă perspectiva, îi dă mai multă profunzime.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii