13 martie 2019

Preşul

La mai bine de 30 de ani de la marele succes pe care l-a avut cu spectacolul „Preșul”, regizorul Mircea Cornișteanu revine cu celebra comedie a lui Ion Băieșu, de data aceasta la Sala Studio a Teatrului Național din București. Spectacolul care a atras vreme de 13 ani zeci de mii de spectatori are de această dată o distribuție remarcabilă, cu actori care deja au dovedit că au comedia la degetul mic: Emilia Popescu, Raluca Petra, Marius Rizea, Alexandru Bindea, Ovidiu Cuncea, Monica Davidescu, Tomi Cristin, Eduard Adam, Erika Băieșu, Irina Antonie și Alexandru Barbu.

Primele reprezentații sunt programate pentru zilele de 16, 17, 21, 22, 31 martie și 3 aprilie 2019, de la ora 19:00.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 mai 2015

Gala premiilor UNITER 2015

Pe 25 mai 2015, în gala desfăşurată la Teatrul Național din București, s-au decernat Premiile UNITER. Ca de obicei, festivitatea a fost condusă de Ion Caramitru, președintele Uniunii Teatrale din România.

Pentru a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu. Juriul final, care a decis câştigătorii, a fost format din scenografa Ştefania Cenean, criticul literar Dan C. Mihăilescu, actriţa Valeria Seciu, criticul de teatru Oana Stoica şi regizorul Alexa Visarion.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 octombrie 2014

Vinovatul

Luni, 6 octombrie 2014, de la ora 19:30, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte avanpremiera filmului „Vinovatul”, o adaptare după teatrul lui Ion Băieşu, regizată de Jon Gostin pentru Casa de Producţie TVR, în prezenţa realizatorilor. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În „Vinovatul” lui Jon Gostin (care a completat naraţiunea piesei omonime a lui Ion Băieşu cu motive din piesa „Iertarea” a aceluiaşi autor), o femeie îl ademeneşte în camera ei de hotel pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă, fiind hotărâtă să-l predea Justiţiei cu câteva ore înaintea împlinirii termenului de prescripţie legală a crimei, în chiar noaptea nunţii lui în respectivul hotel. Strivit de frică şi de remuşcări, vinovatul îşi recunoaşte crima, dar femeia nu-l iartă…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 aprilie 2012

Premiul I pentru „Veşnicie provizorie” de Valeriu Butulescu

În perioada 2-5 aprilie 2012, la Sinaia a avut loc Festivalul Naţional de Teatru Liceal şi Oratorie „Primavera”, ediţia a V-a. Au participat numeroase teatre de tineret, care au prezentat spectacole cu piese de Ion Luca Caragiale, Anton Cehov, Ion Băieşu, Valeriu Butulescu etc.

Juriul a decis acordarea Premiului I spectacolului „Veşnicie provizorie”, comedie amară scrisă de dramaturgul petroşenean Valeriu Butulescu, în interpretarea trupei de teatru „Gong” a Şcolii „Mihai Eminescu” din Roman. Regia artistică a fost asigurată de Cătălina Bostan, scenografia, de Constanţa Munteanu, iar regia tehnică, de Dan Rusu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii