13 decembrie 2021

„România durabilă” la Expoziția Mondială Expo Dubai

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează, pe 14 decembrie 2021, la Pavilionul României din cadrul Expoziției Mondiale de la Dubai, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future” („România durabilă”).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 septembrie 2020

Este dezvoltarea unei lumi durabile un act cultural? Antipa, Brâncuși, Georgescu-Roegen

O importantă resursă documentară și educațională se lansează online cu scopul de a oferi argumente și materiale multimedia care demonstrează că doar cu implicarea întregii populații se poate obține o lume durabilă. Iar pentru a convinge tinerii, copiii și adulții să ia parte la acest efort, este nevoie de un constant efort de comunicare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 noiembrie 2018

Tradiţii Creative – De la tradiţie la dezvoltare economică, socială şi comunitară

Comunitatea „România Tradițiilor Creative” ne propune o serie de micro-documentare care reliefează o particularitate majoră a României – primordialitatea pe care a acordat-o, întotdeauna, naturii, care face parte din însăși identitatea noastră națională. Această dominantă țărănească a societății românești a germinat conceptualizări foarte avansate, cum ar fi cele ale economistului Nicolae Georgescu-Roegen și ale biologului Grigore Antipa.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 16 octombrie 2013

Un tezaur necunoscut – biblioteca dr. Grigore Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în ciclul de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”. Sâmbătă, 19 octombrie 2013, începând cu ora 11:00, în Sala Multimedia este organizată conferința intitulată „Un tezaur necunoscut – biblioteca dr. Grigore Antipa”, susținută de către dr. Oana Ersilia Anton.

Muzeul Antipa ascunde, pe lângă colecțiile științifice de mare valoare, un alt tezaur neprețuit. Este vorba despre biblioteca sa, locul în care stau ”ascunse”, de peste un secol, mii de cărți, care mai de care mai interesante. Unele sunt interesante din punct de vedere știinșific, altele din punct de vedere bibliofil, iar altele sunt adevărate bijuterii, cu coperți din piele încrustate cu pietre prețioase și margini aurite ori cu paginile pictate manual. Toate au în comun faptul că, cel care le-a adunat laolaltă, pentru documentarea și specializarea cercetătorilor, a fost dr. Grigore Antipa.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii