23 noiembrie 2018

Tradiţii Creative – De la tradiţie la dezvoltare economică, socială şi comunitară

Comunitatea „România Tradițiilor Creative” ne propune o serie de micro-documentare care reliefează o particularitate majoră a României – primordialitatea pe care a acordat-o, întotdeauna, naturii, care face parte din însăși identitatea noastră națională. Această dominantă țărănească a societății românești a germinat conceptualizări foarte avansate, cum ar fi cele ale economistului Nicolae Georgescu-Roegen și ale biologului Grigore Antipa.Munca lor de cercetare și experimentele practice au precedat economia circulară, modelele economice bazate pe ciclurile naturale și, în general, gândirea eco pe care a îmbrățișat-o societatea modernă, din necesitatea de supraviețuire.

Cu o longevivă societate rurală și agrară, România poate oferi astfel de modele economice, în care urbanul și ruralul se sprijină și se hrănesc mutual.

Exemplele prezentate fac apel la valorile moștenirii culturale românești, pe care protagoniștii materialelor video le recuperează și reinterpretează în acord cu necesitățile vieții contemporane și le valorifică, oferindu-le noi meniri.

Întreaga serie de filme este disponibilă pe canalul de YouTube sau în pagina de Facebook a rețelei.

Proiectul „Argument video Tradiții Creative” este inițiat de DC Communication și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook