Şcoala de trecut – educaţie nouă, teme de când lumea
Comunitatea România Tradițiilor Creative invită publicul marți, 17 aprilie 2018, de la 18:30, în salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni, la conferința cu titlul „Școala de trecut – educație nouă, teme de când lumea” despre educația secolului XXI. La întâlnirea vorbesc: Vintilă Mihăilescu, Teodor Frolu, Liviu Jicman, Bianca Toma, Alexandru Andrășanu, Ana Maria Goliav, Matei Câlția, Andreea Machidon, Adriana Scripcariu, Andrei Mihail și alți specialiști în domenii apropiate tradițiilor creative.
Evenimentul aduce pe masa de discuție un subiect foarte relevant în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural: identificarea metodelor creative de valorificare a patrimoniului și a tradițiilor locale ca resurse de viitor pentru educație și dezvoltare în rândul comunităților.
Vintilă Mihăilescu, co-fondator al comunității România Tradițiilor Creative, declară:
Tradițiile nu se moștenesc pur și simplu, ele se învață! Iar pentru a fi
și nu doar o reproducere a trecutului, e nevoie de o educație la fel de creativă.
Prin prezentările și discuțiile din timpul conferinței, comunitatea își propune să dezvăluie diversitatea instrumentelor prin care actorii din zona industriilor creative valorifică elementele de tradiție și, în același timp, le repoziționează pentru o lume tehnologică și competitivă.
Teodor Frolu, co-fondator al comunității România Tradițiilor Creative spune:
Tradiția românească are ca pilon principal relația pragmatică țărănească dintre om și natură. Am intrat într-un mileniu în care redescoperim echilibrul dintre dezvoltarea comunităților umane și mediul înconjurător.
Conferința și este deschisă publicului larg în limita locurilor disponibile. Înscrierea la eveniment se face prin confirmarea datelor personale (nume, prenume, CNP) până vineri, 13 aprilie 2018, ora 10:00, la adresa relatiipublice@muzeulcotroceni.ro.