12 ianuarie 2022

Recitaluri ale lui Emil Boroghină de Ziua Culturii Naționale

Teatrul Nottara anunță două recitaluri extraordinare ale actorului Emil Boroghină, dedicate Zilei Culturii Naționale.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 august 2021

Dante – 700

În 2021 se împlinesc 700 de ani de la moartea poetului, filosofului și omului politic Dante Alighieri, personalitate complexă a culturii europene şi universale. Cu această ocazie, Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Academia Română, Biblioteca Academiei Române, Institutul Cultural Român, Romfilatelia şi Teatrul Nottara organizează expoziţia-eveniment „Dante – 700″/ „Pentru a revedea stelele” (Ilustratori români ai operei lui Dante – Mac Constantinescu şi Marcel Chirnoagă – incunabule și ediții rare), „Colocviul internaţional Dante Alighieri – 700”, precum şi spectacolul „Călătoria lui Dante”, recital extraordinar al actorului Emil Boroghină.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 iulie 2018

Masa poeţilor

George Coşbuc trecea foarte rar pe la Terasa Oteteleşeanu, locul de întâlnire al scriitorilor, dar a nimerit o dată acolo când cafeneaua era goală.
– Domnule, i s-a adresat un chelner, luați loc la altă masă, aceasta este rezervată poeților!
– Scuzați-mă! – a spus Coşbuc și s-a mutat alături.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2015

Roata culturii româneşti

Sub titlul „Roata culturii românești”, care sugerează dinamica spiritul ludic și sărbătoresc ce stau la baza culturii și artelor în comuniune, Institutul Cultural Român din New York organizează o serie complexă de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale a României. Evenimentele au loc între 15 și 17 ianuarie 2015, în Sala Auditorium a ICR NY, la Cenaclul „Mihail Eminescu” al scriitorilor de origine română stabiliți în America, precum și în câteva biblioteci din New York care dețin carte în limba română.

Eminescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 3 decembrie 2014

Scriitori şi pagini de colecţie

Romfilatelia dedică cea mai recentă emisiune de mărci poștale tezaurului cultural național, mai exact literaturii române și scriitorilor noștri, care prin versurile și proza lor au creat adevărate pagini de colecție ale neamului românesc. Intitulată „Scriitori și pagini de colecție”, emisiunea filatelică este alcătuită din patru timbre pe care sunt reprezentate portretele a patru scriitori, împreună cu un mic fragment din opera lor și semnătura fiecăruia. Începând cu ziua de vineri, 5 decembrie 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Scriitori si pagini de colectie

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 2 septembrie 2013

Fluturi sărutându-se

Curtea Veche Publishing organizează marți, 3 septembrie 2013, începând cu ora 18:00, la Ceainăria Cărturești Verona (Str. Arthur Verona, nr. 13-15, București), evenimentul de lansare a volumului de cugetări şi poezii „Fluturi sărutându-se” de Carmen Sylva. Lansarea are loc în prezența ASR Principelui Radu, alături de care vor lua cuvântul Iren Arsene (Manager Curtea Veche Publishing), Gabriel Badea-Păun (îngrijitorul ediției), Georgeta Filitti (istoric), Adrian-Silvan Ionescu (istoric și critic de artă) și Irina Margareta Nistor (critic de film).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii