10 decembrie 2021

Festivalul Filmului European la a 25-a ediție

În acest context (încă) ieșit din comun și dificil, cea de-a 25-a ediție a Festivalului Filmului European (25.FFE), una extrem de concentrată, se desfășoară hibrid, în cinema (la Elvire Popesco între 10-12 decembrie 2021) și în spațiul online (între 15-18 decembrie 2021).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 martie 2021

Premiile Globul de Aur 2021, în vremea pandemiei

Cea de-a 78-a ediție a Premiilor Globul de Aur s-a desfășurat mai târziu decât normal din cauza impactului pandemiei de COVID-19 asupra cinematografiei și televiziunii. Gazdele ceremoniei au fost Tina Fey aflată în New York City și Amy Poehler aflată în Beverly Hills, California.

Jane Fonda și Norman Lear au primit distincțiile Cecil B. DeMille Award și, respectiv, Carol Burnett Award pentru realizări deosebite în domeniul cinematografiei și televiziunii.

„The Crown” a câștigat cele mai multe trofee, și anume patru, inclusiv pentru Cel mai bun serial – dramă. „Schitt’s Creek” și „The Queen’s Gambit” câștigat câte două trofee fiecare, „Schitt’s Creek” a obținut Cel mai bun serial – comedie sau musical. La secțiunea film, „Borat Subsequent Moviefilm”, „Nomadland” și „Soul” au câștigat tot câte două trofee fiecare, „Nomadland” adjudecându-și trofeul pentru Cel mai bun film – dramă, iar „Borat” trofeul pentru Cea mai bună comedie sau musical.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 martie 2018

Feminismul a dominat Premiile Oscar 2018

Cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar a fost găzduită cu întârziere, în luna martie, pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de iarnă. Comedianul Jimmy Kimmel a găzduit a doua oară consecutiv premiile, fiind prima persoană care face acest lucru de la Billy Crystal (în 1997 și 1998).

„The Shape of Water” a câștigat patru premii din 13 nominalizări, inclusiv Cel mai bun film și Cel mai bun regizor pentru Guillermo del Toro. „Dunkirk” a câștigat trei premii; „Blade Runner 2049”, „Coco”, „Darkest Hour” și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” au primit câte două premii fiecare.

Frances McDormand a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” și a insistat ca fiecare femeie nominalizată să o susțină de-a lungul serii în care s-au făcut declarații despre incluziune, prin care actorii cer la semnarea contractelor ca 50% din echipă și distribuție să fie diversă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2018

Premiile Globul de Aur 2018 în negru

Cea de a 75-a ediţie a Premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică, 7 ianuarie 2018, la Los Angeles, şi-a desemnat câştigătorii. Seth Meyers a fost pentru prima oară gazda ceremoniei. Oprah Winfrey a primit premiul Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award, iar actorul Gary Oldman a primit primul său Glob de Aur după o carieră de 40 de ani.

Filmul „The Shape of Water” a primit cele mai multe nominalizări, în număr de şapte, iar „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru trofee. Printre premianţi s-au mai numărat Frances McDormand, Saoirse Ronan, James Franco, Nicole Kidman, Elisabeth Moss şi alţii.

Fiind prima mare ceremonie care a avut loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, majoritatea invitaţilor au purtat ţinute negre, în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală, dar şi de a milita pentru egalitatea dintre sexe, dreptul egal la muncă şi la remuneraţie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2015

Concurenţă strânsă pentru Globul de Aur 2015

Cea de-a 72-a ediţie a Premiilor Globul de Aur a fost gazduită de Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, California pe 11 ianuarie 2015. Tina Fey şi Amy Poehler au fost moderatoarele serii pentru cea de-a treia oară consecutiv. „The Affair”, „Birdman” (2 trofee), „Boyhood” (3 trofee), „Fargo”, „The Theory of Everything” (2 trofee) şi „Transparent” s-au aflat printre filmele şi show-urile de televiziune care au primit mai multe trofee. Premiul pentru întreaga activitate „Cecil B. DeMille” i-a fost decernat actorului George Clooney, care în discursul de mulţumire a spus lumii întregi cât de mult îşi iubeşte soţia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii