12 ianuarie 2010

Simbolul pierdut

Simbolul pierdutCel mai aşteptat thriller semnat Dan Brown – „Simbolul pierdut” – a apărut în limba română la Editura RAO. Romanul continuă aventurile profesorului Robert Langdon, după „Codul lui da Vinci” şi „Îngeri şi Demoni”, şi este dedicat simbolurilor masoneriei. Volumul păstrează matriţa copertei originale, elegant codificată, şi oferă o incursiune fascinantă în lumea tainică a masoneriei. Acţiunea cărţii, desfăşurată în încăperile, tunelurile şi templele secrete din Washington D.C., se îndreaptă într-un ritm ameţitor spre un final cu totul surprinzător.

Romanul este o cursă fascinantă prin lumea simbolurilor şi a codurilor masonice care traversează întreaga istorie a capitalei americane, de această dată, la fel de bogată în simboluri ancestrale precum capitalele europene decodificate în romanele anterioare din această serie a lui Dan Brown Paris, Roma şi Londra. Aflat acum în cautararea simbolului pierdut, Robert Langdon se lansează alert în operaţiunea de salvare de la moarte a unui vechi prieten, un mason respectabil, Peter Solomon, şi o cunoaşte pe sora acestuia Catherine, o cercetătoare redutabilă în domeniul noeticii, ştiinţă nouă dedicată studiului gândurilor umane şi forţei acestora. Timpul acţiunii se concentrează în 12 ore de neuitat, presărate, după reţeta unică marca Dan Brown, cu repere şi explicaţii encicliopedice care traversează istoria omenirii. De altfel, suntem avertizaţi, încă de la început, că toate ritualurile, informaţiile ştiinţifice, operele de artă şi monumentele la care se face referire în roman sunt reale. De la arhitectură Capitoliului ori a Obeliscului, la Cifrul francmasonic, de la puterea gândurilor, la cele mai secrete descoperiri ştiinţifice legate de potenţialul studiului acestora în evoluţia umanităţii, se ţese o poveste inedită, pregătind un final surprinzător suspendat între ştiinţă şi credinţă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 14 mai 2009

Îngeri şi demoni

Recent, cinematografele Hollywood Multiplex şi CinemaPRO au implementat, în premieră, cele mai performante tehnologii digitale 4K şi 3D. Vineri, 15 mai 2009, mult-aşteptatul „Îngeri şi demoni”, regizat de Ron Howard, va fi primul film digital prezentat în format 4K.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii