20 martie 2012

Constelaţii diamantine nr. 3/2012

Venirea primăverii este însoţită, cum era de aşteptat, de al treilea număr al deja cunoscutei reviste „Constelaţii diamantine”. Alături de numerele anterioare, şi acesta este inclus în Biblioteca Citatepedia pot fi găsite atât acest număr, cât şi cele anterioare.

Pe lângă tema de sezon, spaţii largi sunt dedicate poeziei, dată fiind apariţia în preajma Zilei Internaţionale a Poeziei, atât sub formă de versuri, cât şi de articole. Nu este uitat nici Anul Caragiale, iar ilustraţiile de artă plastică sun5 din Quatrocento sienez şi florentin.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 17 decembrie 2009

Românie dragă, Elveţia mea

Miercuri, 23 decembrie 2009, de la ora 18:00, Teatrul Studenţesc Podul prezintă spectacolul „Românie dragă, Elveţia mea”, de Cornel Udrea, care va avea loc în sala din Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti. Actorii Doris Ciortan, Anda Saltelechi, Simona Năstase şi George Creţu sunt absolvenţi ai Universităţii Hyperion sau studenţi în ultimul an, la clasa doamnei Maia Morgenstern. Regia este semnată de Crista Bilciu. Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 noiembrie 2009

Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” 2009

„N-am cuvinte de a lăuda îndeajuns gestul acestei comunităţi, care-l cinsteşte pe Ion Cănăvoiu, fiind singurul exemplu de acest fel din ţară, în care un creator devine emblematic pentru o manifestare de prestigiu”, avea să sublinieze domnul George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România şi preşedinte al juriului ediţiei a XVII-a, prezent pentru a zecea oară la festivalul gorjean, ce se desfăşoară de fiecare dată în preajma zilei de 22 octombrie, data morţii lui nea Jean.

Din juriu au mai făcut parte Valerian Lică, Nicolae Dragoş, Alexandra Andrei, Spiridon Popescu, Grigore Marian Dobreanu, Ion Cepoi, Cornel Udrea, Alexandru Păsărin, Gabriel Bratu, Aurelian-Iulius Şuţă-ŞAI (membri) şi Constantin Popescu (secretar). Cea mai mare parte a acestora, au fost în după amiaza zilei de vineri 23 octombrie oaspeţii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din municipiul de reşedinţă al judeţului Gorj, „o experienţă deosebită, cu copii efectiv interesaţi de ceea ce se întâmpla acolo” (l-am citat pe scriitorul Cornel Udrea), întâlnire moderată de profesoara Elena Roată. În seara aceleiaşi zile, la o televiziune locală din Târgu-Jiu, s-a făcut timp de 45 de minute „o politică sănătoasă a umorului şi a acestui festival cu totul excepţional” (C. Udrea).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii