Cea de-a 78-a ediție a Premiilor Globul de Aur s-a desfășurat mai târziu decât normal din cauza impactului pandemiei de COVID-19 asupra cinematografiei și televiziunii. Gazdele ceremoniei au fost Tina Fey aflată în New York City și Amy Poehler aflată în Beverly Hills, California.
Jane Fonda și Norman Lear au primit distincțiile Cecil B. DeMille Award și, respectiv, Carol Burnett Award pentru realizări deosebite în domeniul cinematografiei și televiziunii.
„The Crown” a câștigat cele mai multe trofee, și anume patru, inclusiv pentru Cel mai bun serial – dramă. „Schitt’s Creek” și „The Queen’s Gambit” câștigat câte două trofee fiecare, „Schitt’s Creek” a obținut Cel mai bun serial – comedie sau musical. La secțiunea film, „Borat Subsequent Moviefilm”, „Nomadland” și „Soul” au câștigat tot câte două trofee fiecare, „Nomadland” adjudecându-și trofeul pentru Cel mai bun film – dramă, iar „Borat” trofeul pentru Cea mai bună comedie sau musical.
Jocurile de noroc pierd orice logică, iar responsabilităţile părinteşti depăşesc limitele legale atunci când celebrii comedianţi Will Ferrell şi Amy Poehler rescriu regulile şi se pregătesc să stârnească tot râsul, din 7 iulie 2017, pe marile ecrane, în comedia „Operaţiunea Cazinoul” („The House”), regizat de Andrew Jay Cohen.
Cea de-a 71-a ediţie a Premiilor Globul de Aur le-a avut drept gazde pentru a treia oară consecutiv pe actriţele Tina Fey şi Amy Poehler, iar filmele care au primit cele mai multe nominalizări au fost „American Hustle”, „Behind the Candelabra”, „Breaking Bad”, „Brooklyn Nine-Nine” şi „Dallas Buyers Club”. Woody Allen a fost onorat cu Cecil B. DeMille Award pentru realizările de-a lungul întregii sale cariere profesionale. „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, învigătoare la categoriile Cel mai bun film – dramă, respectiv Cea mai bună comedie sau musical, au primit câte şapte nominalizări fiecare, urmate de „Nebraska” cu cinci nominalizări şi „Captain Phillips” la egalitate cu „Gravity” cu câte patru nominalizări fiecare.
Cea de-a 65-a ediţie a Premiilor Emmy s-a desfăşurat pe 22 septembrie 2013 la Nokia Theatre din Los Angeles, California. Bryan Cranston şi Aaron Paul au fost supăraţi că nu au câştigat la categoriile la care au fost nominalizaţi, însă „Breaking Bad” a câştigat premiul cel mai râvnit al serii, ducând acasă primul său Emmy pentru „Cea mai bună dramă”. A fost o noapte imprevizibilă în ceea ce priveşte premiile acordate la câteva categorii importante. În afară de Jeff Daniels („The Newsroom”), care a plecat acasă cu trofeul pentru „Cel mai bun actor” la categoria dramă şi Bobby Cannavale („Boardwalk Empire”) învingător la rol secundar masculin, câştigătorii surpriză au fost Tony Hale („Veep”) şi Merritt Wever („Nurse Jackie”), aceasta din urmă fiind atât de şocată că practic a fugit de pe scenă fără să rostească un discurs de mulţumire.
Tina Fey („30 Rock”) şi Amy Poehler („Parks and Recreation”), ambele nominalizate pentru cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune – comedie/musical, au fost gazdele celei de-a 70-a ediţii a Globurilor de Aur desfăşurate în clădirea Beverly Hilton Hotel din Los Angeles. Vedeta serii a fost filmul „Les Miserables”, care a primit trei trofee: Cea mai bună comedie/musical, Cel mai bun actor de comedie/musical şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar de comedie/musical.
Noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2012 a fost una albă pentru cinefilii pasionaţi din România care au ales să urmărească în direct a 69-a ediţie a decernării Premiilor Globul de Aur. Urmând o tradiţie de decenii, ceremonia s-a desfăşurat la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, fiind găzduită pentru al treilea an consecutiv de Ricky Gervais. Cu toate că anul trecut umorul înţepător al lui Gervais a dat naştere multor controverse prin atacurile sale deloc voalate la adresa elitei hollywoodiene, organizatorii nu s-au sfiit să-l invite pe comicul englez să găzduiască şi ceremonia din 2012. Deşi nu la fel de caustic ca în anul trecut, Gervais a reuşit din nou să ridice sprâncene, dar şi să stârnească râsul celor prezenţi la festivitate.