8 iulie 2019

Nocturne de poezie contemporană, ediţia a V-a

ARCEN deschide sezonul lecturilor de poezie contemporană în centrul Bucureștiului, „Nocturne de poezie contemporană”, ediția a V-a, fiind lansată în cadrul District 40, vineri, 12 iulie 2019, de la ora 21:00 la miezul nopții, pe terasa blocului Magheru One la care este invitat scriitorul și poetul Dan Sociu. Experiența nocturnă marca District 40 este întregită de muzica selectată de DJ Iulian Morar, savurată cu un pahar de prosecco sau vin.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 iulie 2019

„Poeme în aer liber (de Stephan Roll)” de Ilarie Voronca

La sărbătoarea poemului său, Stephan Roll a invitat toate cosânzenele izvoarelor, toți voievozii vântului. E o orchestră a culorilor și a bucuriei, un covor de lumină scuturat peste balconul în oboseală al ochiului. Poemul sparge ferestrele poemului. Poemul se plimbă sub unghia roză a norilor. Poemul inundă ograda inimii. Poemul: ce flux-reflux pentru această amiază a iubirii! Nu e nevoie de experiență, știu: dacă i-ai reteza arterele, din Stephan Roll ar curge, în locul sângelui, poemul. Un curcubeu de rezonanțe și de imagini îi înfășoară ca un fular umerii. Pasul lui sună în moneda asfaltului, atinge ca o buză fluierul aerului. Mâna oprește ca un inel zborul, împrumută albastrul din aripa coțofanei, împletește beteala versului în ritmul ciocănitoarei, toarnă în degetarul rimei toată licoarea codrilor.

Aluneci palmele prin catifeaua paginilor cu semne de anotimpuri, fiecare literă: o scoică pentru infinitul chiotului, și iată: „pietrele tari trec desculțe gârlele”, „câmpul înnoptează în botul de pluș ud al vitelor”, treci peste ținuturi cu „circul cu roți și arcuri, cu saltimbanci fluizi”, deștepți oglinzile de rouă când „duc în ugere crinii zvelți în doniți laptele parfumului”. Și urmează, adâncă și văroasă ca o căpșună, Diana, zeița vânătorilor cu „lumina care e albă ca pieptul păsărilor de mare”, cu poetul care e „mai înalt decât tine cu o vrabie”. Aventura te îmbracă asemeni unui steag printre regi:

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 iulie 2019

Ofelia Prodan la a XVI-a ediţiea Festivalului Literar al Sardiniei dela Gavoi

Sâmbătă, 6 iulie 2019, începând cu ora 17:30, în Piaţa Mesu Bidda din zona centrală a oraşului Gavoi, poeta Ofelia Prodan şi traducătorul Mauro Barindi participă, în cadrul programului Festivalului Literar al Sardiniei, la o discuţie cu scriitorul şi jurnalistul italian Stefano Sgambati. Evenimentul este moderat de jurnalistul şi bloggerul Ignazio Caruso. Discuţia se axează pe cele mai recente publicaţii ale autorilor invitaţi: „Elegie allucinogene” (Forme Libere, Trento, 2019) de Ofelia Prodan, respectiv „La bambina ovunque” (Mondadori, Milano, 2018) a lui Stefano Sgambati.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 iulie 2019

Adrian Munteanu la Tabăra Coolturală BookLand

Prima tabără se organizează la Moieciu de Sus, județul Brașov – Centrul de Tineret Respiro 2* între 30 iunie – 7 iulie 2019 (2 grupe, 6 – 14 & 15 – 18 ani). Poetul Adrian Munteanu se întâlnește cu copiii și tinerii celor două grupe în două întâlniri separate, potrivit vârstei participanților, marți, 2 iulie 2019, începând cu ora 16:00. Acesta le vorbește despre poezia sa dedicată copiilor (grupa 6-14 ani) și despre sonetele sale (grupa 15-18 ani) și susține minirecitaluri poetice sub genericul „Poezie și interpretare”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 aprilie 2019

Poezia în oraş

„Poezia în oraș”, ediția 2019, are loc la invitația Institutului Cultural Român de la Varșovia, co-organizator al evenimentului, la proiect participând poetele Domnica Drumea (România) și Diana Iepure (Republica Moldova), în capitala poloneză Varșovia în intervalul 1-30 aprilie 2019. În data de 7 aprilie 2019, la Centrul pentru Artă Contemporană Ujazdowski (Laboratorium) are loc ateliere de scriere creativă, susținute de Loesje – o inițiativă internațională, care promovează libertatea de expresie. Intervențiile specifice Loesje în spațiul public îndeamnă la reflecție. La ateliere sunt scrise texte noi, iar tematica lor este exact iubirea. Organizatorul atelierelor este Ambasada Olandei. O zi mai târziu, în 8 aprilie 2019, tot la Laboratorium are loc seara de poezie „20 de poeme despre iubire. Poezia europeană”, în timpul căreia sunt prezentate toate lucrările ediției „Poems in the City 2019”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 februarie 2019

Asali DeVan Ecclesiastes: „Prăpăstii”

Scriitoarea și activista Asali DeVan Ecclesiastes luminează scena cu un poem puternic despre speranță, adevăr și spațiul dintre cine suntem și cine vrem să fim.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Poezii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« iun.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii