9 septembrie 2015

Zilele Muzeului Ţăranului 2015

Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Național al Țăranului Român prăznuiește cu expoziții noi, târg de icoane, muzică și multe filme. Publicul este invitat în perioada 10 – 20 septembrie 2015, la cea de a șasea ediție a Zilelor Muzeului Țăranului. Intrarea este liberă.

Nu ratați, nici în acest an, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri, din 11 în 13 septembrie. Descoperiți în târg: prăznicare, sfinți protectori, heruvimi, Crucea în variante închipuite și zugrăvite pe icoane pe lemn, icoane pe sticlă, icoane de vatră, crucițe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte și lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre. Copiii sunt invitați să descopere cum desenau izvoadele și zugrăveau sfinții și îngerii, iconarii vechi, cum se însemnează și se încrustează pristolnicele și icoanele de vatră în cadrul unor ateliere – întâlniri cu câțiva dintre iconarii și crucerii al căror drum dezvăluie căutări și reconstituiri personale ale meșteșugului Icoanei, dar și o raportare adecvată la canon și tradiție.

În perioada 10 – 17 septembrie 2015, cinefilii sunt așteptați la Retrospectiva Dan Pița, unde vor putea (re)vedea câteva dintre filmele care l-au consacrat pe regizor, de-a lungul anilor: „Concurs”, „Tănase Scatiu”, „Faleze de nisip”, „Pas în doi” etc.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 13 august 2014

Târgul Creatorilor Populari din România şi Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare 2014

Consiliul Județean Sibiu și Muzeul ASTRA vin în întâmpinarea vizitatorilor cu două evenimente incluse în Programul „Tezaure Umane Vii”, având ca obiectiv salvgardarea patrimoniului cultural imaterial. În perioada 15-17 august 2014, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului) găzduieşte Târgul Creatorilor Populari din România (a XXXI-a ediţie) şi Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare (a XII-a ediţie), acesta din urmă realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Târgul Creatorilor Populari din România 2014

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 5 august 2014

România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO

Prin proiectele filatelice pe care le abordează, Romfilatelia contribuie la dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric național, marca poștală fiind un veritabil susținător al valorilor românești transmise de țara noastră comunității internaționale. Proiectul filatelic „România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO” reunește pe timbre semnificații populare și ilustrează valorile perene ale tradiției românești, patrimoniu reprezentativ pentru poporul român și o adevărată imagine a identității neamului nostru.

România în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 11 august 2011

Festivalul-Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” 2011

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, în colaborare cu Consiliul Judeţean Olt, Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Local al Municipiului Slatina, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“, Muzeul Judeţean Olt, Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului“, organizează la Slatina a XVII-a ediţie a Festivalului–Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii“, în zilele de 6–7 octombrie 2011.

Concursul se va desfăşura pe cinci secţiuni:
A. Secţiunea – creaţie literară (epigramă, teatru scurt într-un act);
B. Secţiunea – interpretare – (recitaluri dramatice – monodramă);
C. Secţiunea – caricatură şi fotografie umoristică;
D. Secţiunea – meşteşuguri tradiţionale;
E. Secţiunea – folclor

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 24 decembrie 2010

Sărbători fericite!

Colind cu grupul „Muguri de tezaur”, condus de Leontina Farcaş

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 6 mai 2009

Playing for Change: Chanda Mama

Cântec folcloric din Chennai, India, în cadrul proiectului „Playing for Change

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Folclor.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii