18 aprilie 2022

Yuval Noah Harari: Războiul din Ucraina ar putea schimba totul

Te îngrijorează războiul din Ucraina? Nu ești singur. Istoricul Yuval Noah Harari oferă un context important despre invazia rusă, inclusiv istoria lungă de rezistență a Ucrainei, spectrul războiului nuclear și viziunea sa despre motivul pentru care, chiar dacă Putin câștigă toate bătăliile militare, a pierdut deja războiul. (Această conversație, găzduită de curatorul global TED Bruno Giussani, a făcut parte dintr-un eveniment TED Membership din 1 martie 2022.)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 iulie 2018

Yuval Noah Harari: De ce tentează fascismul și cum datele tale îi facilitează creșterea

Într-un discurs profund despre tehnologie și despre putere, autorul și istoricul Yuval Noah Harari explică diferențele esențiale între fascism și naționalism – și ce impact are consolidarea datelor noastre personale pentru viitorul democrației. Sub forma de hologramă din Tel Aviv, Harari ne avertizează că cel mai mare pericol actual pentru democrație este revoluția IT, care va face dictaturile mai eficiente și mai capabile de control. „Dușmanii democrației ne vânează frica, ura sau vanitatea și se folosesc de aceste sentimente ca să polarizeze și să distrugă” spune Harari. „Este responsabilitatea tuturor să ne cunoaștem pe noi înșine, și cunoscându-ne slăbiciunile, să ne asigurăm că ele nu devin arme.” (urmată de o scurtă discuție cu moderatorul TED Chris Anderson)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 februarie 2016

Yuval Noah Harari: Cum au ajuns oamenii să domine planeta?

Acum 70.000 de ani strămoșii omului erau animale fără importanță, care-și vedeau de treabă într-un colț al Africii, ca alte animale. Acum însă puțini ar contesta că oamenii domină planeta: ne-am întins pe toate continentele, iar acțiunile noastre determină soarta altor animale, ba poate chiar a Terrei înseși. Cum am ajuns de la ce-am fost la ce suntem? Istoricul Yuval Noah Harari sugerează o explicație surprinzătoare pentru ridicarea rasei umane în poziția de dominare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii