Stewart Brand construieşte un ceas în cadrul proiectului Long Now, o piesă atemporală care să marcheze timpul în următorii 10 000 de ani. Este un proiect frumos care ne îndeamnă să ne concentrăm pe viitorul îndepărtat. În prezentarea de faţă ne expune o dilemă în legătură cu acest Ceas: Unde să îl situăm?
Omul care a contribuit la crearea mișcării ecologice din 1960 și 1970 și-a schimbat atitudinea față de orașe, energia nucleară, manipularea ADN-ului și geoinginerie. Această prezentare susținută la Departamentul de Stat al SUA este un precursor al noii sale cărți care va declanșa cu siguranță dezbateri aprinse.
Energie nucleară: criza energetică e reconsiderată chiar şi de ecologişti convinşi. În această primă dezbatere TED, Stewart Brand şi Mark Z. Jacobson se pregătesc de luptă cu argumente pro şi contra. O discuţie care te va face să te gândeşti, şi poate chiar să-ţi schimbi părerea.
De-a lungul istoriei omenirii, multe specii de animale au dispărut. Dar acum, Stewart Brand spune că avem tehnologia de a readuce la viață specii dispărute din cauza oamenilor. Prin urmare, ar trebui să facem asta? Dacă da, care specii? Întrebările sunt profunde, iar răspunsurile mai aproape decât crezi.
Mediul rural de pe mapamond este părăsit, pe măsură ce miliarde de oameni se îngrămădesc în oraşe pentru a trăi în tabere înghesuite şi mahalale. Stewart Brand zice că ăsta este un lucru bun. De ce? Vă ia 3 minute să aflaţi.