26 septembrie 2018

România la Târgul de Carte de la Göteborg

România participă şi în acest an la Târgul de Carte de la Göteborg, în perioada 27-30 septembrie 2018. Ediţia din acest an are ca teme principale respectul și toleranța, care sunt reflectate în cadrul unor evenimente culturale, literare și vizuale. Temele adiacente ale celei de-a 34-a ediție a Târgului de Carte Bok&Bibliotek sunt literatura crime fiction, precum și imaginea și ilustrația ca forme de expresie narativă. La această ediție a târgului sunt invitați scriitori, editori, profesori, jurnaliști printre care se numără Rebecka Bülow, Ylva Gripfelt, Bogdan Hrib, Khashayar Naderehvandi, Victoria Pătrașcu, Mårten Sandén, Stelian Țurlea, Arina Stoenescu, Felix-Narcis Nicolau, Ingmar Söhrman. România a fost țară invitată a Târgului de Carte de la Göteborg în 2013.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 iulie 2013

Caz închis

Caz închisDupă „Arunc-o pe soră-mea din tren!”, „Trei femei” şi „Te voi răpi la noapte!”, Cartea Românească propune un nou roman marca Stelian Ţurlea: „Caz închis” – un roman în care personajele nu sunt imaginate, ci desprinse din realitatea înconjurătoare.

Sinucidere? Asasinat? Moarte naturală? Niciun vinovat?

Un poliţist, hârşit şi cu „pete” la dosar, refuză să creadă că un scriitor celebru, în plină glorie, îşi poate pune capăt zilelor, când tocmai a anunţat că e pe cale să încheie cel mai important proiect al operei sale. În decursul anchetei, descoperă mulţi potenţiali asasini şi multe semne de întrebare în biografia victimei. Toţi cei din jurul său sunt suspecţi. Scriitorul a fost totuşi ucis. Pentru că ştia prea multe şi voia să facă public ce ştia? Cazul este clasat. Lista potenţialilor criminali e prea lungă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 iulie 2009

În absenţa tatălui

În absenţa tatăluiLa Editura Leda a apărut cartea „În absenţa tatălui” de Stelian Ţurlea. Cunoscutul scriitor, jurnalist şi om de televiziune propune un microroman de o mare sensibilitate şi relevanţă pentru anii comunismului în România.

În prima parte a anilor ’50, capul unei familii este închis pe nedrept în urma unui accident. Transformările care se întâmplă în familie şi în societate sunt văzute prin ochii unui copil de 12 ani, pe umerii căruia coboară peste noapte un noian de răspunderi. Jocurile copilăriei se împletesc cu aflarea primelor trădări, cu primele pulsiuni erotice, cu durerile provocate de nedreptăţi pe care adulţii nu le înţeleg şi cu cruzimile adulţilor temători unii de alţii. Speranţa rămâne însă – într-o zi se va întoarce tatăl, cel care va reaşeza lumea în ordinea sa firească.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii