11 noiembrie 2021

Soraya Field Fiorio: Asasinarea celui mai mare savant din Alexandria antică

În orașul Alexandria în 415 e.n., episcopul și guvernatorul se aflau într-o dispută. Totul a început odată cu dezacordul privind comportamentul unei miliții de călugări și s-a încheiat cu acuzația de vrăjitorie adusă împotriva celei mai influente persoane din oraș: Hypatiei, un filozof și consilier al liderilor orașului. Cine a fost Hypatia și de ce era considerată o amenințare? Soraya Field Fiorio investighează. Lecție de Soraya Field Fiorio, regie de Biljana Labovic.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 februarie 2021

Soraya Field Fiorio: Ascensiunea și prăbușirea primului imperiu din istorie

Primul imperiu din istorie s-a înălțat dintr-un pământ fierbinte și uscat, fără ploaie pentru a hrăni recolta, fără copaci sau pietre pentru construcții. În ciuda acestor lucruri, locuitorii lui au construit primele orașe ale lumii, cu o arhitectură monumentală și populație mare – și ei le-au construit în totalitate din lut. Soraya Field Fioro detaliază ascensiunea și prăbușirea imperiului sumerian.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 iulie 2020

Soraya Field Fiorio: Cine a fost primul autor din lume?

Acum 4.300 de ani în Sumerul antic, cea mai influentă persoană din orașul Ur a fost izgonită să rătăcească prin marele deșert. Numele ei era Enheduanna și până la exilul său scrisese 42 imnuri și trei poeme epice, iar Sumerul avea să mai adudă de ea. Cine a fost această femeie și de ce a fost exilată? Soraya Field Fiorio ne oferă detalii despre viața primului autor din istorie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii