1 iulie 2020

Skylar Tibbits: O nouă modalitate de a „crește” insule și țărmuri

Ce ar fi dacă am putea să controlăm mișcările oceanului pentru a proteja comunitățile de pe coaste de creșterea nivelului mărilor? Designerul Skylar Tibbits arată cum laboratorul său creează un sistem dinamic, adaptabil de structuri submarine care utilizează energia valurilor oceanului pentru a acumula nisip și a restaura țărmurile erodate, lucrând cu forțele naturii pentru a construi, nu pentru a distruge.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iunie 2013

Skylar Tibbits: Printarea în 4D

Începând cu sfârșitul anilor ’70, printarea în 3D devine tot mai sofisticată; Skylar Tibbits, un Fellow TED, modelează următorul pas pe care îl numește printare în 4D, a patra dimensiune fiind timpul. Tehnologia ce se arată ne va permite să facem obiecte care își pot schimba forma sau se pot auto-asambla în timp. Gândiți-vă la un cub ce se formează singur sau conducte capabile să se dilate sau contracte în funcție de necesități.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 februarie 2012

Skylar Tibbits: Putem face lucruri care se creează singure?

Cercetătorul MIT Skylar Tibbits lucrează la auto-asamblare – ideea că în loc de a construi ceva (un scaun, un zgârie-nori), putem să creăm materiale care se construiesc singure, asemănător cu modul în care o catenă de ADN se asamblează singură. Este un concept mare într-un stadiu incipient; Tibbits prezintă trei proiecte în fază de cercetare care indică modul în care ar putea arăta viitorul auto-asamblării.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii