3 martie 2020

George Motoi – „Sub masca actorului”

Miercuri, 4 martie 2020, de la ora 18:00, are loc în foaierul Media (aripa dinspre strada Tudor Arghezi) a TNB un evenimentul dedicat comemorării actorului George Motoi. Evenimentul continuă seria evocărilor unor personalități ale teatrului românesc, serie începută în luna ianuarie, cu aceea dedicată maestrului Marin Moraru, sub titlul „Suntem ceea ce sunt amintirile noastre”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 31 ianuarie 2020

Suntem ce sunt amintirile noastre

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București lansează o serie de evenimente dedicate oamenilor de teatru ce au ales să-și dedice viața scenei și publicului spectator. Un prim eveniment de acest gen are loc pe vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Librarium (librăria din spatele Casei de Bilete TNB) pentru a reconstrui amintiri când se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru. Cu costume și obiecte de recuzită din muzeul Teatrului Național la eveniment participă Lucia Popescu Moraru, Dorina Lazăr, Marian Râlea, Mihai Călin, Monica Davidescu, Vladimir Găitan, George Mihăiță, Constantin Cotimanis, Simona Bondoc, Traian Stănescu. Discuția este moderată de jurnalista Maria Capelos. Intrarea la eveniment este liberă.

Marin Moraru se amuza când cineva se referea la el ca la un monstru sacru. Toți prietenii din copilărie îi spuneau Marinuș. A muncit din convingere și a considerat meseria aleasă ca fiind cea mai frumoasă. Nu a lipsit niciodată de la o repetiție iar dovada dragostei sale pentru meseria de actor a constat în cei 55 de ani oferiți scenei și ecranului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 februarie 2018

Cursa de şoareci

Cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor și genurilor, „Cursa de șoareci” de Agatha Christie, așteaptă publicul spectator la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, începând din luna februarie 2018, în regia lui Erwin Șimșensohn și cu o distribuție dublă, alcătuită din binecunoscuți actori: Ileana Olteanu, Dragoş Stemate / Florin Călbăjos, Lari Giorgescu / Petre Ancuța, Simona Bondoc, Tomi Cristin, Ada Galeș / Cosmina Olariu, Mihai Calotă / Silviu Biriş, Gavril Pătru / Răzvan Oprea. Avanpremiera spectacolului este programată pentru zilele de 8 și 9 februarie 2018, iar premiera oficială este programată pentru zilele de 15 și 16 februarie 2018, de la ora 19:00, la Sala Studio. O poveste plină de suspans, ce îmbină umorul negru, situațiile-limită, emoția și jocurile întortocheate ale minții. Un irezistibil thriller clasic, într-un decor elegant și atrăgător, realizat de talentata scenografă Liliana Cenean.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 decembrie 2013

Kiki van Beethoven – la Berlin

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Institutul Cultural Român din Berlin îşi deschide larg porţile, atât pentru diaspora română, cât şi pentru publicul german, continuând tradiţia organizării unui eveniment dedicat Crăciunului. Seria evenimentelor din anul 2013 se încheie cu un omagiu adus renumitului compozitor german Ludwig van Beethoven. Pe data de 17 decembrie – ziua de botez a lui Ludwig van Beethoven – ICR Berlin prezintă piesa de teatru „Kiki van Beethoven” de Éric-Emmanuel Schmitt, cu regia semnată de Alice Barb, iar scenografia de Adriana Grand. Interpretarea îi aparţine actriţei Simona Bondoc.

Spectacolul va fi precedat de un recital de pian al pianistei Ana Silvestru, care va interpreta Sonata nr. 28 op. 101 de Ludwig van Beethoven. Seara se va încheia cu o recepţie de Crăciun în cadrul căreia se vor servi specialităţi culinare româneşti. Evenimentul se va bucura de prezenţa Excelenței Sale domnul Lazăr Comănescu, ambasador al României în Germania.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2012

Kiki van Beethoven

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti prezintă vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 19:00, la Muzeul Naţional „George Enescu”, spectacolul „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Alice Barb. Textul este o monodramă, scrisă recent. Premiera mondială a avut loc în decembrie 2010 la Paris, unde s-a bucurat de un succes fulminant.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 4 mai 2009

Comedia norilor

Duminică, 10 mai 2009, de la ora 19:00, Teatrul Naţional Bucureşti prezintă la Sala Mare premiera oficială a spectacolului „Comedia norilor”, după Aristofan, părintele comediei universale, în regia lui Dan Tudor. Din distribuţie fac parte Mircea Albulescu (în rolul lui Socrate), Răzvan Oprea, Ileana Stana Ionescu, Simona Bondoc, Monica Davidescu, Ilinca Goia, alături de alţi mari actori ai trupei TNB.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii